Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Επαφές της Α. Γκερέκου για θέματα της Κέρκυρας- Πίστωση 1.8 εκ. ευρώ για το Καβοσίδερο

Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κο Αρθούρο Ζερβό συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου. Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η εξαίρεση των Ιονίων Νήσων από τις δυνατότητες επένδυσης του Νόμου 3851/2010 για εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ και τη σύνδεση τους με το δίκτυο Χ.Τ. της ΔΕΗ. Η κα Γκερέκου διευκρίνισε.....
 πως η εφαρμογή μέσω εγκυκλίου του συγκεκριμένου νόμου εξαιρεί π.χ. τους αγρότες των διασυνδεδεμένων με το ηπειρωτικό σύστημα νησιών από την παραγωγή ρεύματος μέσω ΑΠΕ. Ενημέρωσε επίσης τον κο Ζερβό ότι για το θέμα αυτό κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο κοινή ερώτηση με τους λοιπούς Βουλευτές των Ιονίων Νήσων προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την κα Γκερέκου και στο ζήτημα της έλλειψης τεχνικού προσωπικού που αντιμετωπίζει το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Κέρκυρα. Όπως εξήγησε η κα Γκερεκου, η έλλειψη αυτή έγινε ιδιαίτερα εμφανής τον περασμένο μήνα όταν εκδηλώθηκαν στην Κέρκυρα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ. Από την πλευρά του ο κος Ζερβός κατανόησε τη σημασία του θέματος αυτού για τους κατοίκους και την οικονομία του νησιού και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες της επιχείρησης ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης επάρκεια ρεύματος, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μηνες, όπου κορυφώνεται η τουριστική κίνηση.




Σε τηλεφωνική επικοινωνία της κας Γκερέκου με τον Υφυπουργό Υποδομών κο Γιάννη Μαγκριώτη έγινε γνωστό ότι υπεγράφη πίστωση ύψους 150.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο των Δήμων Κερκυραίων, Αχιλλείων, Παρελίων και Μελιτειέων.






Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, το έργο « Στερέωση και Αποκατάσταση Επισφαλών Τμημάτων Αμυντικού Τείχους Καβοσίδερο στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας» με προϋπολογισμό 1.872.773 ευρώ. Το εργο προτείνε η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού μετα από αίτημα της Διεύθυνσης Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά εργο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ μετά την «Επανέκθεση Ιαπωνικής Συλλογής Γρ. Μάνου στη Δυτική Πτέρυγα Ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου –Βελτίωση Παρερχομένων Υπηρεσιών» συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000.
Ο προγραμματισμός των δυο αυτών έργων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της κας Γκερέκου ως Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στο πλαίσιο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κέρκυρας