Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Δήμου Φαιάκων σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Φαιάκων

Στις 21/12/2010 πραγματοποιήθηκε ίσως το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιάκων, για να μας θυμίσει πρακτικές και νοοτροπίες που οδήγησαν την περιοχή μας στην κατάντια και την χρεοκοπία. Για μία ακόμα φορά η Πρόσκληση παρέμεινε σε «στενό κύκλο» και δεν αναρτήθηκε καν στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου μας!
Ήταν άλλη μία ταραχώδης «συνεδρίαση», λόγω της φίμωσης της μειοψηφίας και απόκρυψης κρίσιμων εγγράφων από τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου, κ. Σταύρο Σαββανή. Σε μία Συνεδρίαση που θα έκρινε την τύχη έργων αξίας € 4-5 εκ. λίγες ημέρες πριν «κλείσει» ο Δήμος μας.
Εμφανίστηκαν ξαφνικά εργολαβίες ύδρευσης, με τη μορφή της παρατάσεώς τους, των οποίων το Δημοτικό Συμβούλιο αγνοούσε την ύπαρξη! Τα «έργα» δε αυτά φέρονται να εκτελούνται από τον Δήμο και όχι από την αρμόδια ΔΕΥΑΦ. Οι μελέτες, το αντικείμενο και το κόστος τους παραμένουν από την Δημοτική μας Αρχή μυστικά! Μεθοδεύσεις που στοχεύουν στην οικονομική και πολιτική δέσμευση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.
Θέλησαν να λάβουν απόφαση για την χρηματοδότηση κατασκευής του νέου μοναδικού Δημοτικού Παιδικού σταθμού στην περιοχή του Τζάβρου, σε μέση απόσταση δηλαδή 15 χλμ από τους οικισμούς όπου κατοικούν οι συνδημότες μας. Γιατί θέλουν να τους τιμωρήσουν τόσο μετά από 32 χρόνια ανοχής που τους προσέφεραν;
Εμφανίστηκε δε και η σύμβαση κατασκευής με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενός ακόμα έργου ύδρευσης για την περιοχή της Κ. Κορακιάνας, με προϋπολογισμό € 700.000. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο όμως ουδέποτε προέταξε το έργο αυτό και φυσικά δεν γνωρίζει το αντικείμενο και την χωροθέτηση της εγκατάστασης! Επικαλούνται μόνο ώριμες, αλλά άφαντες, …(ο)μελέτες.
Ο κ. Σταύρος Σαββανής αρνείται να δεχτεί το επαναφερθέν από το 1974 αυτοδίκαιο δικαίωμα του λόγου στους αιρετούς και πολίτες, καθώς και την διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει για να χαρακτηρίζεται ένα σύστημα διοίκησης δημοκρατικό. «Τιμωρεί» δε δια της …στερήσεως των πολιτικών δικαιωμάτων όσους αμέλησαν, όπως ο κ. Σεβαστιανός Μεταλληνός, να τον επισκεφτούν στο γραφείο του για να δηλώσουν υποτέλεια και να τους εντρυφήσει τις δικές του «αρχές» περί διοικήσεως…
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, έχοντας ενστερνιστεί τις αρχές αυτές, δέχτηκαν την έγκριση των θεμάτων της Συνεδρίασης χωρίς να συζητηθούν και να εκφωνηθούν καν στο Σώμα!!!
Οι κ.κ. Κάρρας και Σαββανής, λίγες ημέρες πριν παραδώσουν την διοίκηση του τόπου, εξακολουθούν να διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ σαν να ήταν δικά τους, με την ανοχή των Συμβούλων της πλειοψηφίας. Στην απαίτηση της μειοψηφίας για διαφάνεια απαντούν με προσωπικές συκοφαντικές επιθέσεις.
Έχουμε χρεοκοπήσει από την αλόγιστη σπατάλη και εξακολουθούν να διαχειρίζονται το δανεικό δημόσιο χρήμα και το Δήμο σαν να ήταν μαγαζάκι τους. Απολογισμός ουδέποτε έχει γίνει και κανείς δεν γνωρίζει που καταλήγουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Πώς να μην εκλαμβάνουμε ως εικονικά «έργα» των οποίων οι μελέτες και τα υπόλοιπα έγγραφα παραμένουν κρυφά;
Είναι κρίμα που συνεχίζουν, έστω τις ύστατες αυτές ώρες, να υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Ας τους χαίρονται οι μετακλητοί και μη λειτουργοί και στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που ανέχονται και συγκαλύπτουν επί πολλά χρόνια την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που αποσκοπεί στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.


Για την Νέα Προοπτική για το Δήμο Φαιάκων
Σεβαστιανός Μεταλληνός
Δημοτικός Σύμβουλος