Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή ΝΤ ΑΔΕΔΥ προς βουλευτές Κερκύρας: Μην ψηφίσετε τον προϋπολογισμό

Το Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ έστειλε επιστολή στους Βουλευτές του Νομού, με την οποία ζητά την απόρριψη και καταψήφιση του σχεδίου του προϋπολογισμού.
Συγκεκριμένα η επιστολή είναι η εξής:
Κύριοι Βουλευτές,
Αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά να απευθυνθούμε σε σας για να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση, την οργή και τη γενικευμένη αντίθεση των εργαζόμενων στο δημόσιο, στους Ο.Τ.Α και τα Ν.Π.Δ.Δ της Κέρκυρας, στην πολιτική που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού ο οποίος συζητείται αυτές τις μέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ψηφίζεται την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου.
Θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός...
 που ψηφίζεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο είναι ένας από τους χειρότερους, άδικους και ταξικά προσανατολισμένους προϋπολογισμούς της μεταπολεμικής περιόδου.
Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο που αποδεικνύει το γεγονός αυτό είναι ότι συμπεριλαμβάνει μέτρα, ως προς την πρόσθετη αύξηση των εσόδων και την πρόσθετη μείωση των δαπανών, συνολικού ύψους 14,33 δις ευρώ!
Μέτρα αυτών των μεγεθών και με τέτοιο αντιλαϊκό χαρακτήρα, ουδέποτε έχουν ληφθεί μέσα σε ένα χρόνο στην ελληνική ιστορία.
Αυτά τα μέτρα μέσα σε συνθήκες ύφεσης και λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων θα έχουν εφιαλτικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Τα 14,33 δισ. ευρώ θα τα πληρώσουν, πέραν από αυτά που ήδη πληρώνουν, κατά κύριο λόγο, αν όχι και αποκλειστικά, οι εργαζόμενοι από τα πλατιά λαϊκά στρώματα!
Θα τα πληρώσουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι πολύ μικροί επαγγελματίες.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα μικρά και μεσαία εισοδήματα αφορούν οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, οι οποίες, ως επίπτωση των μέτρων του 2010 αλλά και αυτών που προβλέπονται να ληφθούν το 2011, θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ.
Τα μικρά και μεσαία εισοδήματα θα πληγούν κατά κύριο λόγο από την αύξηση του ΦΠΑ το 2010 αλλά και την αύξηση του χαμηλού συντελεστή από το 11% στο 13% που προβλέπεται για το 2011. Μαζί με αυτές τις επιπτώσεις θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις μεγάλες, εντός του 2010 και του 2011, αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Το σύνολο αυτών των νέων έμμεσων φόρων που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ.
Το πιο μεγάλο θύμα των κυβερνητικών επιλογών και του προϋπολογισμού του 2011 είναι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η νεολαία.
Οι επιλογές κυβέρνησης-τρόικας και ο προϋπολογισμός του 2011 θα κάνουν πολύ πιο βαθιά από τις προβλέψεις την ύφεση.
Θα εκτινάξουν πάνω από το 1 εκατομμύριο τους ανέργους. Θα πολλαπλασιάσουν τη φτώχεια και θα σαρώσουν τους μισθούς.
Ο Κρατικός προϋπολογισμός που καλείστε να ψηφίσετε θα οδηγήσει στη μείωση του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων και πρώτα απ’ όλα των μισθωτών και συνταξιούχων σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτό θα γίνει με την μείωση των συντάξεων, την επιδρομή φορολογικών μέτρων και κυρίως έμμεσων φόρων, την αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας, την όλο και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών όπως η Παιδεία και η Υγεία, με τις δαπάνες του προϋπολογισμού να υποχωρούν δραματικά, με τη μεγάλη ανεργία, όπου κάθε οικογένεια υποχρεώνεται να συντηρεί και από έναν άνεργο.
Την κρίσιμη, λοιπόν, αυτή ώρα σας καλούμε να καταψηφίσετε το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης αποφεύγοντας να γίνετε συμμέτοχοι σε ένα έγκλημα κατά της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι μια ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.