Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση Γκερέκου για τους ξενοδοχοϋπάλληλους

Με αφορμή την παρουσία εκπροσώπων των ανέργων ξενοδοχοϋπαλλήλων σήμερα στο πολιτικό της γραφείο, η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Κατανοώ και συμμερίζομαι απόλυτα τη δύσκολη στιγμή που βιώνουν οι άνεργοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, αντιπροσωπεία των οποίων επισκέφτηκε σήμερα το γραφείο μου. Κατανοώ επίσης την αγωνία όσων δεν κατάφεραν να βρουν εργασία την περασμένη τουριστική περίοδο, ώστε να μπορέσουν να....
 διασφαλίσουν στοιχειώδη δικαιώματα τους, όπως είναι η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και η συνέχιση της ασφάλισης τους. Θέλω απλά να υπενθυμίσω ότι το περασμένο καλοκαίρι εισηγήθηκα προς την τότε ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που θα προστατεύει όσους βιώνουν ανάλογες δύσκολες συνθήκες, εισήγηση που έγινε από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση δεκτή. Από εκεί και υστέρα η νομοθετική παραγωγή είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα γραφειοκρατική, συχνά χρονοβόρα, που πολλές φορές υστερεί των πραγματικών χρόνων και αναγκών της κοινωνίας.
Θέλω τέλος να θυμίσω ότι η εισαγωγή ενός νόμου προς συζήτηση στη Βουλή ξεπερνά την ιδιότητα και την αρμοδιότητα του/της Βουλευτή, αφου εξαρτάται κυρίως από τον προγραμματισμό του κάθε Υπουργείου. Στην επικοινωνία μου σήμερα με τον κο Κουτρουμάνη ενημερώθηκα ότι η σχετική ρύθμιση εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή τον Ιανουάριο του νέου έτους. Εύχομαι ότι αυτή η καθυστέρηση θα είναι η τελευταία, και ότι πολύ σύντομα θα δοθεί ένα τέλος στην αγωνία όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων».