Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ)

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων ( ΔΠΚ-Ο ) στο 16ο Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων
Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010 πραγματοποιούνται εκλογές οι οποίες θα αναδείξουν τη νέα Κεντρική Διοίκηση (ΚΔ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) καθώς και τις....
 διοικήσεις των περιφερειακών τμημάτων αυτού.
Το δικαίωμα της ψήφου μπορούν να το ασκήσουν όσοι έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά ή έχουν εγγραφεί ως νέα μέλη μέχρι της 5 Νοέμβρη 2010.
Παραθέτουμε το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) στο 16ο Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων:
16ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)
1. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΚΑΡΤΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
3. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
4. ΛΩΛΗΣ ΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
5. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
6. ΠΙΕΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
7. ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
8. ΣΚΕΜΠΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
9. ΤΑΣΣΙΟΥ-ΚΑΒΒΑΔΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
10. ΤΖΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
Επίσης υποψήφιοι για την συνέλευση των αντιπροσώπων του Ο.Ε.Ε. με την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) από την Κέρκυρα είναι οι :
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)
1. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
3. ΠΙΕΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Μπροστά στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του Ο.Ε.Ε. η καλεί:
Όλους τους εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τους άνεργους οικονομολόγους να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τη συνολικότερη επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στα εργασιακά – επαγγελματικά – ασφαλιστικά δικαιώματα, την υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων μέσα από την αντιδραστική φιλομονοπωλιακή μεταρρύθμιση της παιδείας, την αποσύνδεση πτυχίου από επαγγελματικά δικαιώματα με τις πιστοποιήσεις – διαπιστεύσεις που προωθούνται με τις «πλάτες» του ΟΕΕ, από τη συνολικότερη πορεία και λειτουργία του ΟΕΕ.
Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις για την οργάνωση του μετώπου πάλης.
Να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης, καταδικάζοντας το πολύχρωμο μπλοκ των δυνάμεων στο ΟΕΕ που αποδέχονται, στηρίζουν, υλοποιούν και εξωραΐζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα στο όνομα της κρίσης, χθες στο όνομα της ανάπτυξης, υπηρετούν το μονόδρομο της «ζούγκλας» της αγοράς, της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου και συμμετέχουν στην «καθεστωτική τάξη πραγμάτων» στο ΟΕΕ.
Καλεί του εργαζόμενους οικονομολόγους να ενισχύσουν αποφασιστικά τη ΔΠΚ-Ο, τη μόνη δύναμη που με συνέπεια:
• Δρα αγωνιστικά και ασυμβίβαστα στα όργανα του ΟΕΕ, κόντρα στις φιλοκυβερνητικές, υποταγμένες και συντεχνιακές συνδικαλιστικές δυνάμεις, στο πλευρό των εργαζομένων, μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων, ανέργων, υποαπασχολουμένων και ετεροαπασχολουμένων οικονομολόγων. Αποκαλύπτει το χαρακτήρα και καταγγέλλει το θεσμικό ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως επίσημου συμβούλου του αστικού κράτους, ως μηχανισμού χειραγώγησης και ενσωμάτωσης των εργαζομένων οικονομολόγων.
• Αντιπαλεύει από κοινού με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την πολιτική της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών που στη βάση ενός μακρόχρονου στρατηγικού σχεδιασμού θωράκισης και ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, και όχι ενόψει της καπιταλιστικής κρίσης, ισοπεδώνουν επαγγελματικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων μαζί με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ & την ΠΑΣΕΒΕ, πασχίζει για την οργάνωση των εργαζόμενων οικονομολόγων στο εργατικό – λαϊκό κίνημα υιοθετώντας αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, προβάλλοντας τον άλλο, σύγχρονο και ρεαλιστικό δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας που θα υπηρετεί αποκλειστικά την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης προϋποθέτει την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Προϋποθέτει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, τη μετατροπή των βασικών μέσων παραγωγής σε λαϊκή περιουσία. Προϋποθέτει πανεθνικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο.
Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων δεν περιορίζει τη δράση της στα όργανα του ΟΕΕ, στο κίνημα για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Παλεύει, στο πλευρό του λαϊκού κινήματος, για γενικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, για τη Λαϊκή εξουσία και τη Λαϊκή οικονομία, η οποία θα κάνει πράξη το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, θα αξιοποιεί την επιστημονική γνώση σε όφελος της κοινωνίας.
Η ΔΠΚ-Ο καλεί τους εργαζόμενους οικονομολόγους:
• Να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου μετατρέποντας τις εκλογές σε αφετηρία αγωνιστικής προοπτικής και διεξόδου.