Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια της ΤΟ Πόλης του ΠΑΣΟΚ

Με την παρουσία πλήθους στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια της Τ.Ο. Πόλης του Δήμου Κερκυραίων, την Παρασκευή 3/11/2010.
Στην ολομέλεια παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, ο...
 Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, ο πρώην Δήμαρχος Χρύσανθος Σαρλής, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καρύδης, η Π.Σ. Ανδρομάχη Δαγκλή, ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Τηλέμαχος Γαβαλάς, γραμματείς περιφερειακών Τοπικών Οργανώσεων, μέλη της Νομαρχιακής και Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και πολλοί άλλοι.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση της εισήγησης που είχε προετοιμάσει η Τ.Ο. πόλης του Δήμου Κερκυραίων, η οποία ασχολήθηκε τόσο με την αποτίμηση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών για την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, όσο και με την προοπτική της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο νομό.
Μετά την ανάγνωση της πολυσέλιδης εισήγησης, ακολούθησε σειρά τοποθετήσεων από μεγάλο αριθμό παρευρισκομένων, όπου εκφράστηκαν απόψεις τόσο για τα αίτια και τις διαχρονικές παθογένειες που προκάλεσαν τις αρνητικές εξελίξεις για το ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από εδώ και στο εξής, ώστε το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, το ταχύτερο δυνατό.
Το σύνολο των παρευρισκομένων, συμφώνησε πως τα οργανωτικά και πολιτικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, έρχονται από τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέχρι σήμερα, αποδίδοντας ευθύνες τόσο σε κεντρικά, όσο και σε τοπικά καθοδηγητικά-θεσμικά όργανα και στελέχη, τα οποία δεν έδρασαν με τον δέοντα τρόπο.
Ωστόσο, συμφωνήθηκε πως αποτελεί αναγκαιότητα ο ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος μεταξύ των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρξει αντικειμενική αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, αλλά και να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια που επέτρεψαν η ιστορική και για πολλές δεκαετίες πλειοψηφούσα δημοκρατική παράταξη, να υποστεί αλλεπάλληλες και σοβαρές εκλογικές και πολιτικές ήττες. «Τούτο αποτελεί, χρέος και ευθύνη απέναντι στην ιστορία του κινήματος, κυρίως όμως απέναντι στον Κερκυραϊκό λαό», υποστήριξε το σύνολο των ομιλητών.
Με τη σειρά του, ο Γραμματέας της Τ.Ο. Κώστας Στογιάννος, εκφράζοντας την βαθιά του ικανοποίηση τόσο για την προσέλευση, όσο και για το υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου που επικράτησε, δεσμεύτηκε για την καταγραφή και σύνθεση όλων των απόψεων και προτάσεων που κατατέθηκαν στην ολομέλεια, ώστε αυτά να αναδιαμορφώσουν το τελικό κείμενο της Οργάνωσης. Επιπλέον, ενώ προανήγγελλε την επανάληψη της ολομέλειας, τις επόμενες ημέρες, ώστε να γνωστοποιηθεί το τελικό πολιτικό κείμενο, κυρίως όμως για να αποφασιστεί το πλαίσιο των πολιτικών και οργανωτικών πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν.




ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ
Γραμματέας Τ.Ο. Πόλης