Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ: Χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της τη στιγμή που οδηγούν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, την ίδια στιγμή μοιράζουν πλούσια δώρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Έτσι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αφού λεηλάτησαν πότε με το χρηματιστήριο, πότε με τα ομόλογα τα αποθεματικά των ταμείων, αφού οι....
εργοδότες καταλήστευσαν το μόχθο των εργαζομένων μέσω της εισφοροδιαφυγής,. αφού το ίδιο το αστικό κράτος έκλεβε νόμιμα και παράνομα τον ιδρώτα των εργαζομένων μέσω της παρακράτησης των ασφαλιστικών εισφορών για να τις δίνει ποικιλοτρόπως στους εργοδότες. Τώρα μεθοδευμένα και με σχέδιο προχωρούν στην κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και ταυτόχρονα κλείνουν τη στρόφιγγα της κρατικής ενίσχυσης.
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ ανακοίνωσε ότι από τα μέσα του 2011 όσες επιχειρήσεις θα είναι «συνεπείς» στις υποχρεώσεις προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα έχουν αρχικά μείωση 10% στις ασφαλιστικές εισφορές, που θα φτάσει σε λίγο καιρό στο 25% - σε πρώτη φάση.
Το μέτρο αυτό οδηγεί στη διάλυση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος έρχεται να προστεθεί στη συνολική αντεργατική επίθεση, όπως η γενικευμένη μείωση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, η δραστική περικοπή δαπανών στον τομέα της Υγείας, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των ευρωσυνθηκών που έχουν ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 όπως η συνθήκη του Μάαστριχτ, η Λευκή Βίβλος και άλλες.
Ο ταξικός πόλεμος που διεξάγουν σε βάρος της εργατικής τάξης οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν, γίνεται διαρκώς πιο άγριος και βάρβαρος. Η εργατική τάξη μια επιλογή έχει. Να απαντήσει με τα δικά της όπλα που είναι: Η ταξική ενότητα, η οργάνωση, η αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματά της στην εργασία, στην ασφάλιση, συνολικά στη ζωή.
Η εργατική τάξη παράγει τον πλούτο, είναι πιο ισχυρή κοινωνική δύναμη, είναι η δύναμη που πρέπει να ηγηθεί της λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.