Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ

Η επίσημη δημόσια παραδοχή του δημάρχου Κερκυραίων ότι αδυνατεί να καταβάλλει στους εργαζόμενους το μισθό και το κουτσουρεμένο επίδομα – «δώρου» Χριστουγέννων, αποτελεί την επιβεβαίωση ότι οι δήμοι στραγγαλίζονται από την αυξανόμενη περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης. Επιβεβαιώνει όμως και τις τεράστιες ευθύνες των δημάρχων και της πλειοψηφίας τους στην ΚΕΔΚΕ που συναίνεσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην γραμμή της ΜΗ διεκδίκησης των οφειλόμενων ΚΑΠ από την κυβέρνηση που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ!!!
Oι υπάλληλοι του δήμου Κερκυραίων δεν είναι.....
 οι μόνοι που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι. Στο Δήμο Εσπερίων μια σειρά υπαλλήλων συμβασιούχοι κλπ εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι επί πολλούς μήνες, με συμβάσεις που έπρεπε να ανανεωθούν και αυτή τη στιγμή παραμένουν στον αέρα με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος Εσπερίων σηκώνει τα χέρια ψηλά επικαλούμενος …έλλειψη ρευστού (απλώς δεν το ανακοίνωσε ακόμη δημόσια).
Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν είναι τυχαίο. Θα δούμε και άλλους δημάρχους που θα πουν στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει … «σάλιο» για μισθούς. Πρόκειται για σχέδιο που στόχο έχει να πειθαναγκάσει τους εργαζόμενους να δεχτούν μοιρολατρικά (εκτός των δικαιωμάτων που τους αφαιρέθηκαν) το να πληρώνονται αν και όποτε υπάρχουν χρήματα. Η κατάσταση αυτή τείνει να γενικευτεί σε κάθε εργασιακό κλάδο με το πρόσχημα της κρίσης. Μια παρόμοια επικίνδυνη εκβιαστική λογική πλασάρεται και στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Ή δέχεστε μείωση μισθών ή αλλιώς δεχτείτε απολύσεις. Και όλα αυτά γίνονται με στόχο την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ώστε να υπερισχύσουν οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις.
Την ώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραδώσει το δημόσιο πλούτο στα χέρια του κεφαλαίου, την ώρα που απαλλοτριώνει ένα ένα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, κανείς εργαζόμενος να μη δεχτεί τις δικαιολογίες που θα του πουν.
Η πολιτική κυβέρνησης - Τρόικας - Κεφαλαίου με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αλλά και των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.
Με την νέα διοικητική δομή του Καλλικράτη θα επιχειρηθούν σοβαρές εργασιακές ανατροπές, θα θιγούν μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι απολύσεις είναι προ των πυλών…
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο. Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα νέα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που φανερά και μυστικά προδίδουν τα δικαιώματά μας στους μεγαλοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Αυτοί όχι μόνο δεν οργανώνουν, αλλά υπονομεύουν και την ταξική ενότητα και την πάλη μας.


Τώρα μαζί με το ΠΑΜΕ να αντισταθούμε και να συγκρουστούμε με την πολιτική της υποτέλειας και του εργασιακού μεσαίωνα. Να ανατρέψουμε τις επιδιώξεις τους. Συμμαχία με τους δημότες (αυτοαπασχολούμενος τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους αγρότες, τους άνεργους, τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα) για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Να διεκδικήσουμε ανάπτυξη προς όφελος της λαϊκής οικογένειας χωρίς ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του Δήμου, χωρίς τροφεία και δημοτικά τέλη, με βασικό μισθό 1400€, με μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με ΒΑΕ και ένταξη και άλλων ειδικοτήτων, με ελάχιστη σύνταξη 1120 € στα 60 για άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες στα ΒΕΑ στα 55 και 50 αντίστοιχα, με κατάργηση των εισιτηρίων στο νοσοκομείο, με μείωση των τιμολογίων στις ΔΕΚΟ, με μείωση της φορολογίας και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με απόδοση του ποσού των 10 δις από τους Κ.Α.Π. στους δήμους που έχει παρακρατηθεί.


Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ στις 10:00 το πρωϊ. Όλοι με το Π.Α.ΜΕ.