Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή Δένδια στον Πρόεδρο της Βουλής

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε ο Νίκος Δένδιας με την οποία προτείνει την υιοθέτηση από το Σώμα απόφασης η οποία θα αποκαθιστά τα ανήλικα τέκνα των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς)που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, κατ αντιστοιχία πρόσφατης απόφασης για τα ανήλικα τέκνα των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος μελών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:
"Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Με την από 5-12-2010 Απόφασή σας (ΦΕΚ Α΄, 179/12-10-2010), η Βουλή των Ελλήνων, αποφάσισε την....
οικονομική ενίσχυση των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος μελών των Ενόπλων Δυνάμεων από το 1996 και εντεύθεν. Αναμφίβολα, η εν λόγω απόφαση τιμά και ενισχύει εμπράκτως τις οικογένειες συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη χώρα μας. Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός μελών των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί) έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, προασπίζοντας το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας. Θεωρώ ότι η Πολιτεία οφείλει να εκπληρώσει το καθήκον της προς τις οικογένειες των πεσόντων μελών των Σωμάτων Ασφαλείας ,αποκαθιστώντας τα ανήλικα τέκνα τους, με αντίστοιχη απόφαση του Σώματος. Με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται και η αδικία που δικαίως αισθάνονται, πέραν των οικογενειών, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ, επιπροσθέτως, η Πολιτεία αποδεικνύει εμπράκτως τη σημασία που προσδίδει σε αυτούς που προασπίζονται καθημερινά και κάτω από αντίξοες συνθήκες το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας."