Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στις 29 Ιανουαρίου γίνονται τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα

Την Δευτέρα 24/1/2011 η Δημοκρατική Αριστερά Κέρκυρας είχε συνάντηση – συζήτηση των μελών και των φίλων της στα γραφεία του Ο.Ε.Β.Ε.Κ. στην Πλακάδα του Αγίου εν όψη του ιδρυτικού της συνεδρίου που θα γίνει στης 31/3/2011. Ήταν παρών εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας ο σ. Θόδωρος Μαργαρίτης.
Έγινε ενημέρωση από την σ. Μαργαρίτη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις όπως...
 επίσης και για την πορεία προς το συνέδριο. Έγιναν διαπιστώσεις για θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση της Πατρίδας μας και την δυνατότητα διεξόδου από την κρίση , για το ξεθεμελίωμα των εργασιακών κατακτήσεων και το πισωγύρισμα σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Επισημάνθηκε η αδυναμία του Καλλικράτη να λύσει προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης λόγω έλλειψης πόρων προς αυτήν και τέλος έγινε διαπίστωση ότι το πολιτικό σύστημα το οποίο έχει σαν πυλώνες τα δύο κόμματα εξουσίας βουλιάζει μέσα στα σκάνδαλα.


Όσο αφορά τα οργανωτικά μέχρι τα μέσα του Μάρτη θα γίνονται εγγραφές μελών και η εκλογή των αντιπροσώπων για το συνέδριο. Στο νέο διαδικτυακό τόπο της Δημοκρατικής Αριστεράς βρίσκεται ειδική φόρμα που ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να ενταχθεί σε αυτήν την νέα προσπάθεια μπορεί να δηλώσει τα στοιχεία του.
Επίσης στις 29 Ιανουαρίου γίνονται τα εγκαίνια των νέων γραφείων μας στην Αθήνα στην 3 Σεπτεμβρίου σε ένα εξαώροφο ανακαινισμένο κτήριο.
Βασικοί μας στόχοι σε αυτή την νέα προσπάθεια είναι ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, ο αριστερός ευρωπαϊσμός , η μεταρρυθμιστική στρατηγική και η οικολογική εγρήγορση.