Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον πρώην και νυν διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος.

Σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2010, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Αναστάσιος Αποστολόπουλος, συμμετείχε σε συνάντηση προγραμματισμού που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και όλων των Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης της χώρας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν...
 η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος “Καλλικράτης” και η κατάστρωση κοινής στρατηγικής για την ευόδωση της αποστολής που καλούνται να εκπληρώσουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος οργάνωσης της μεταβίβασης υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στους αιρετούς Περιφερειάρχες και στο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο.


Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε: «Είχαμε μια κατατοπιστική συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν κατά το επόμενο διάστημα. Τη στιγμή που η μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” συνιστά μια ευκαιρία για να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών, στο θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων εναπόκειται ο επιτελικός ρόλος του συντονισμού. Μας περιμένει πολλή δουλειά, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας.»


Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο Γενικός Γραμματέας δέχτηκε στο γραφείο του εθιμοτυπική επίσκεψη από τον απελθόντα και το νέο Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος που εδρεύει στην Πάτρα, κ.κ. Δημήτριο Μπαντιά και Μιχαήλ Λουκόπουλο. Ο κ. Αποστολόπουλος ευχήθηκε στο νέο Διοικητή καλή επιτυχία επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.


Αύριο ο Γενικός Γραμματέας θα μεταβεί στην Κόρινθο, όπου θα παραβρεθεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων και τις εορταστικές εκδηλώσεις.