Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τι λέει η Λαϊκή Συσπέιρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προτείναμε να συζητηθεί ως κατεπείγον το θέμα της στέγασης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Είναι γνωστό ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και της πρυτανείας εκατοντάδες φοιτητές έχουν μείνει χωρίς να έχουν δωμάτιο στα ξενοδοχεία, γιατί τους ζητείται ένα σημαντικό ποσό και μάλιστα αναδρομικά.
Για να μην υπάρχει νομικό πρόβλημα με την καθορισμένη Ημερήσια Διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου προτάθηκε να...
 λήξει η συνεδρίαση και να συγκληθεί νέα έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από λίγη ώρα. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου με αντιδημοκρατικό τρόπο χωρίς να ρωτήσει καν τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου έληξε τη συνεδρίαση και αποχώρησε σε σαφή διαφοροποίηση με τη στάση του Περιφερειάρχη. Το σωστό ήταν να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η αντιδημοκρατική πρακτική του προέδρου βοηθήθηκε από την σιωπή-ανοχή των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του κυρίου Βλάχου, οι οποίοι αρκέστηκαν σε σύσκεψη των επικεφαλείς παρατάξεων, που δεν απέδωσε τίποτα. Φαίνεται ότι ο νεοκλεγείς πρόεδρος διακατέχεται από έντονο άγχος να διευκολύνει όπως μπορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Προτείναμε επίσης να συζητηθούν ως κατεπείγοντα μετά τη λήξη της εκλογής προεδρείου τα εξής θέματα, τα οποία είναι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου:
• Οι ραγδαίες αυξανόμενες απολύσεις εργατοϋπαλλήλων π.χ. στα Λατομεία Μαρούλη 20 άτομα, στο ξενοδοχείο Corfu Palace 5 άτομα.
• Η απαράδεκτη απόφαση του κυβερνητικού Περιφερειάρχη που έδωσε άδεια για την εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών στον Παντοκράτορα.
• Το άνοιγμα του Λατομείου στην Τρουμπέτα.
• Συγχωνεύσεις σχολείων.
• Ιχθυοκαλλιέργειες Κασσιώπης.


Για όλα αυτά τα σημαντικά θέματα θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.
Θα δώσουμε και τις εισηγήσεις μας.