Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ- Κάτω τα χέρια από τα σχολεία

Μέσα στο γενικευμένο πλαίσιο επίθεσης σε όλα τα κεκτημένα των εργαζομένων, των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν τα σχολεία. Με πρόσχημα την κρίση και όχημα τους Καλλικράτειους δήμους ΕΕ - κυβέρνηση ΔΝΤ- σχεδιάζουν το κλείσιμο περιφερειακών σχολείων και την μεταφορά μαθητών σε κεντρικότερες μονάδες, όπου θα......
στοιβάζονται σε τάξεις των 30-35 ατόμων , δίχως μέριμνα για την μεταφορά τους, με μοναδικό σκοπό την δραστική μείωση του κόστους.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου για περικοπές των εξόδων είναι το κλείσιμο του 25% των σχολικών μονάδων. Ακολουθώντας τα νεοφιλελεύθερα παραδείγματα σε Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία θέλουν να μετακυλήσουν το κόστος υγείας και παιδείας στις πλάτες των πολιτών αρχικά και έπειτα να το παραχωρήσουν στην αγορά.
Επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ανέδειξε το ζήτημα έγκαιρα και στην συνέχεια κινητοποιήθηκαν σύλλογοι διδασκόντων, καθηγητές, μαθητές και γονείς με τρίωρες στάσεις, πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συσκέψεις φορέων.


Δεν θα τους αφήσουμε να κλείσουν τα σχολεία, να γυρίσουν το λαό 100 χρόνια πίσω και να μας βυθίσουν στην αμορφωσιά. Τα κεκτημένα δικαιώματα της υγείας, της παιδείας και της εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτα.
Στηρίζουμε και καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια σε κάθε μορφής κλείσιμο-συγχώνευση σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καλούμε γονείς, μαθητές, δασκάλους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε παράσταση δυναμικής διαμαρτυρίας:
Παρασκευή 28/01 στις 18 30 στο δημοτικό συμβούλιο στην Παλαιόπολη όπου ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να συζητηθεί το ζήτημα
Σάββατο 29/01 στις 11 00 στην περιφέρεια (Αλυκές) όπου πρέπει να παρθεί αρνητική απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων
• Με μαζική-δυναμική παράσταση μέσα σε δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, θα απαιτήσουμε από τους τοπικούς άρχοντες
• ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ