Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της ΝΕ του ΚΚΕ για τους λαθρομετανάστες

Η Ν.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ θέλει να ευχαριστήσει το καπετάνιο και το πλήρωμα του φορτηγού πλοίο με Ολλάνδικη σημαία που με αυταπάρνηση περισυνέλεξε τους μετανάστες λίγο πριν βυθιστεί το ξύλινο πλοίο στο οποίο είχαν στοιβαχτεί καθώς επίσης και τους αρμόδιους φορείς που έγκαιρα πήραν τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης των 241 διασωθέντων οικονομικών μεταναστών.
Οι περίπου 250 οικονομικοί μετανάστες βρέθηκαν στην Ελλάδα γιατί...
αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την παρτίδα τους λόγω των πολέμων που κάνουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για την εκμετάλλευση των πετρελαίων και των άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών που έχουν οι χώρες αυτές. Πολέμους που στηρίζει και η Ελλάδα με την συμμετοχή στρατιωτικών αποστολών στις χώρες αυτές.
Η μαζική μετανάστευση και προσφυγιά δεν αντιμετωπίζεται ούτε με δρακόντεια μέτρα φύλαξης των λιμανιών εξόδου προς την ΕΕ, ούτε με τον φράκτη που ετοιμάζει η κυβέρνηση να κατασκευάσει στο Έβρο, ούτε εφαρμόζοντας την η Σένγκεν και τον Κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» της ΕΕ.
Η εφαρμογή του κανονισμού του Δουβλίνου, οι βάρβαρες συμφωνίες και οδηγίες της ΕΕ, που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ψήφισαν και εφαρμόζουν, η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στον Frontex, μετατρέπουν τη χώρα σε εμπροσθοφυλακή της ΕΕ κατά των μεταναστών που η ΕΕ δεν επιθυμεί, την ώρα που ΕΕ και κυβερνήσεις συμβάλλουν με την πολιτική τους στην όξυνση του μεταναστευτικού φαινομένου.
Η μόνη λύση για τους συγκεκριμένους 241 οικονομικούς μετανάστες αλλά και στο πρόβλημα της συγκέντρωσης του μεγάλου αριθμού μεταναστών είναι να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να φτάσουν στις χώρες που επιθυμούν και να δοθεί πολιτικό άσυλο σε όσους το ζητήσουν.