Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η ΝΕ ενημερώθηκε, επείσθη και ανακοινώνει σχετικά με τα θέματα παιδείας.....

Μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην τοπική κοινωνία σχετικά με το θέμα των συνενώσεων σχολικών μονάδων στο νομό μας, και αφού ενημερώθηκαν τα μέλη της Ν.Ε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Τηλέμαχο Γαβαλά σε συνεδρίαση της Ν.Ε για εκπαιδευτικά θέματα, κτιριακές υποδομές, λειτουργικές ανάγκες σχολείων, θεσμικό πλαίσιο και αλλαγές που προωθούνται για το νέο σχολείο κ.ά, διαπιστώνουμε...
 την παραπληροφόρηση και τη σύγχυση η οποία δημιουργείται και οδηγεί σε υπερβολική και αναίτια ανησυχία, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων που δρομολογούνται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, στη χρήση νέων τεχνολογιών στα σχολεία και στη γενικότερη αντίληψη για το νέο ανοιχτό σχολείο με γνώμονα πρώτα το μαθητή, τόσο οι συγχωνεύσεις όσο και οι ιδρύσεις σχολείων στις περιπτώσεις που αυτές αποφασιστούν, θα γίνουν με βάση καθαρά παιδαγωγική και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις κτιριακές υποδομές, τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε σχολείου.
Αναφορικά δε με το Δήμο Κέρκυρας, αν και όπου κριθεί αναγκαίο και θετικό για τους μαθητές να γίνουν συνενώσεις, όπως προέκυψε από την ενημέρωσή μας, αυτές θα είναι μικρής κλίμακας και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, αφού προηγηθεί διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, την Τ.Α., τους υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς φορείς.
Κατά συνέπεια οι έντονες κινήσεις και οι υψηλοί τόνοι που έχουν υιοθετηθεί από πολιτικούς χώρους και συνδικαλιστικούς φορείς, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, φαίνεται ότι εξυπηρετούν πλήρως άλλες σκοπιμότητες που ουδεμία σχέση έχουν με τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την επίλυση των εκπαιδευτικών προβλημάτων στο νησί μας, και το μόνο που μπορούν να προκαλούν είναι ανασφάλεια τόσο στους μαθητές, όσο και στους γονείς, χρησιμοποιώντας παραδείγματα σχολείων τα οποία υποτίθεται ότι θα κλείσουν και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ως Ν.Ε Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουμε την ανάγκη να τίθενται τα θέματα στις σωστές τους διαστάσεις και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις αναγκαίες δομές για αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο νομό της Κέρκυρας.