Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κέρκυρας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας (Τ. Τόμπρος, Δ. Στραβοράβδης) επισκέφθηκε το ΤΕΕ Κέρκυρας και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Ν. Σπίγγο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τα μεγάλα και σοβαρά θέματα του νησιού.
Σχετικά με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ για τους όρους δόμησης σε περιοχές Natura, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε...........
 η πάγια θέση για απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης, ιδιαίτερα σε προστατευόμενες περιοχές.
Συζητήθηκε η προτεραιότητα και σοβαρότητα του θέματος της UNESCO για την Πόλη της Κέρκυρας, σε συνδυασμό και με την προστασία και αναβάθμιση του ελαιώνα όσον αφορά την ύπαιθρο, ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει ο «Καλλικράτης».
Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι απόψεις και ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υδάτινων φραγμάτων, καθώς και για το θέμα των λατομείων «Τρουμπέτα».
Η άμεση σύσταση του Φορέα Διαχείρισης όσον αφορά την UNESCO, καθώς και η άμεση προώθηση του θέματος της υδροδότησης (φράγματα), τίθενται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως θέματα άμεσης προτεραιότητας, διότι υπάρχουν ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες και κίνδυνος απένταξης. Τονίστηκε η ανάγκη κινητοποίησης των αυτοδιοικητικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων του νησιού, κοινής δράσης και πρωτοβουλιών για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων πρωταρχικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη ζωή στο νησί μας.
Οι συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας με τους αυτοδιοικητικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς του νησιού μας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.