Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟ ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Παρακολουθήσαμε την Κυριακή το πρώτο επεισόδιο εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων μεταξύ της συμπολίτευσης του κ. Σπύρου και της παράταξης του κ. Καλούδη.
Τα όσα διαδραματίστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Ιόνιων Νησιών συνιστούν αναμφισβήτητα δημοκρατική εκτροπή και προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών.
Με μια προφανή συνεννόηση, η....
 πλειοψηφία του κ. Σπύρου έδωσε στον 3ο συνδυασμό 2 θέσεις στα όργανα του Περιφερειακού συμβουλίου (1 θέση στο προεδρείο και 1 θέση στην οικονομική επιτροπή) και 1 θέση στο «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», στην αξιωματική δηλαδή αντιπολίτευση του 49,5% αποκλείοντας τη συμμετοχή της στην Οικονομική επιτροπή.


Καταγγέλλουμε απερίφραστα την μεθόδευση αυτή η οποία βέβαια αποκαλύπτει με τον πιο καθαρό τρόπο την υπόγεια συνεργασία που υπήρξε στην 2η Κυριακή των εκλογών με την στήριξη της παράταξης «Επτανησιακή Αναγέννηση» του κ. Καλούδη προς τον συνδυασμό Σπύρου που οδήγησε στην νίκη του δεύτερου σε μια Περιφέρεια κατεξοχήν προοδευτική.


Για πολλούς γνωρίζοντες η μεθόδευση αυτή ήταν αναμενόμενη. Και ενδεχομένως δεν θα είναι η μόνη.
Η ανάπτυξη και η εδραίωση της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών απαιτεί την συστράτευση και δημιουργική συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν όραμα, στρατηγική, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις.
Λαϊκισμοί, στρατηγικές που εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες, εμπάθειες και υπόγειες διαδρομές δεν έχουν θέση σε μια τέτοια κατεύθυνση.
Το ΠΑΣΟΚ, η δύναμη που στήριξε το «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», θα παρακολουθεί και θα καταγγέλλει στον Κερκυραϊκό και στον Επτανησιακό λαό φαινόμενα και μεθοδεύσεις που βλάπτουν τα συμφέροντα της Περιφέρειας και της προοπτικής της.
Δεν θα επιτρέψουμε οι ανίερες συμμαχίες και οι μικροπολιτικές στρατηγικές να υποθηκεύσουν το μέλλον και την πρόοδο του τόπου μας.
Γιατί αυτό κάνει η ανίερη συμμαχία Σπύρου – Καλούδη.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ