Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Ποδαρικό για το 2011 έκανε στην πόλη της Κέρκυρας η ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας!
Το πρόσχημα δε χρειάστηκε και πολύ για να βρεθεί. Τα σκουπίδια προϋπήρχαν στην πόλη, εξαιτίας της απεργίας των απλήρωτων δημοτικών υπαλλήλων, οπότε το καλύτερο άλλοθι...
 για τη νέα δημοτική αρχή ώστε να στήσει την επιχείρηση –σύμπραξη με τον ιδιώτη, υπήρχε!
Η ιδιωτική εταιρεία άρπαξε την ευκαιρία. Χρησιμοποιεί για τον καθαρισμό οικονομικούς μετανάστες, που έχουν βρεθεί στην Κέρκυρα διωγμένοι από τις χώρες τους λόγω πολέμων και ψάχνοντας για ένα καλύτερο μέλλον. Έτσι αξιοποιεί τη δυστυχία και την απόγνωση αυτών των ανθρώπων, παραβιάζοντας κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας(ημερομίσθια, ένσημα), για δικό της όφελος.


Ανοίγει έτσι η νέα Δημοτική Αρχή το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας!
Η νέα δημοτική αρχή αποκρύπτει σκοπίμως το γεγονός ότι η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου έχει αποψιλωθεί τα τελευταία χρόνια από μόνιμο προσωπικό λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της μη στελέχωσης από νέες προσλήψεις. Η ευθύνη επομένως του νέου δημάρχου (από την προηγούμενη θητεία του) όπως και του προκατόχου του είναι σημαντικές γιατί δεν διεκδίκησαν τις απαιτούμενες προσλήψεις μονίμου προσωπικού τόσο απ’ τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.


Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι οι δηλώσεις του ίδιου του νέου δημάρχου στα ΜΜΕ. Είπε: « ότι θα καθαρίσει την πόλη με κάθε κόστος (δηλ. ακόμα και με παράδοση της καθαριότητας σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα), διότι αυτή την εντολή πήρε απ’ την πλειοψηφία του Κερκυραϊκού λαού».
Να θυμίσουμε όμως ότι αυτή η πλειοψηφία δεν αντιστοιχεί ούτε στο 1/4 του Κερκυραϊκού λαού! (Ας ξαναρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Νοέμβρη).
Αν νομίζει η νέα δημοτική αρχή ότι πήρε λευκή εντολή απ’ τους Κερκυραίους για να εφαρμόσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του «Καλλικράτη», ξεκινώντας με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, κάνει μεγάλο λάθος.
Το Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις στους εργαζόμενους και στο λαό όλης της Κέρκυρας που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης – Κεφαλαίου - Τρόικας – ΕΕ και των υποστηρικτών τους ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.
Καλούμε τώρα τους Κερκυραίους και τις Κερκυραίες να καταδικάσουν την πολιτική παράδοσης των υπηρεσιών του δήμου στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και στους κερδοσκόπους, σε βάρος του Κερκυραϊκού λαού.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Κέρκυρα 10/1/2011
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ του Π.Α.ΜΕ.