Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση- καταγγελία του ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την αντιλαϊκή και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που εκτός από όλα τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, αφήνει εργαζόμενους και ανέργους χωρίς ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη.
Αφού πρώτα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ώθησαν με την πολιτική τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σ’ όλη τη χώρα και εκατοντάδες στην Κέρκυρα στην υποαπασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία και την ανεργία, έρχονται τώρα οχυρωμένοι.....
 πίσω από τους αντιασφαλιστικούς νόμους που από κοινού ψήδισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να αρνούνται ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα σ’ αυτούς τους εργαζόμενους, να μπορούν να δουν γιατρό και να πάρουν φάρμακα, στην περίπτωση που αρρωστήσουν αυτοί ή τα παιδιά τους!!!
Απαιτούμε: Να σφραγισθούν άμεσα τα βιβλιάρια ασθενείας όλων των εργαζομένων και των ανέργων, ανεξάρτητα αν πληρούν ή όχι τις προϋποθέσεις των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επιπλέον να δοθούν βιβλιάρια ασθενείας, σε όσους αναζητούν για πρώτη φορά εργασία, κυρίως νέους . Είναι το ελάχιστο αλλά απολύτως αναγκαίο μέτρο το οποίο απαιτούμε από την κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλιστεί το βασικό δικαίωμα στην υγεία, για όλους τους εργαζομένους, ανέργους ,λαϊκά στρώματα.
Το ζήτημα αυτό είναι επιτακτικό αναγκαίο και επείγον, ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο μαζικής και συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, για χιλιάδες εργαζόμενους, πρώην μικροεπαγγελματίες και νέους, που είναι συνέπεια της καπιταλιστικής κρίσης, για την οποία υπεύθυνο είναι αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο, καθώς και η κυβερνητική πολιτική, που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα και καταργεί τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.
Καλούμε τα Εργατικά Σωματεία να απαιτήσουν την άμεση ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που να υπερασπίζονται το δικαίωμα της πρόσβασης στην Υγεία για κάθε εργαζόμενο και άνεργο!
Ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά, εργαζόμενοι και άνεργοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες και νέοι να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. , της κυβέρνησης και των κομμάτων που χρόνια στηρίζουν τους ευρωμονόδρομους, με τη συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 του Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Σαρόκο στις 10 πμ.
Με την απεργία μας ανοίγουμε το δρόμο για την συνολική αμφισβήτηση της στρατηγικής που συμφέρει το κεφάλαιο και κατακρεουργεί το βιοτικό επίπεδο του λαού , το δρόμο για μία οικονομία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.