Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ημέρα αλληλεγγύης

Στην προσπάθειά μας ν’ αντιληφθούμε τα προβλήματα στο Δήμο μας και να διαμορφώσουμε προτάσεις αντιμετώπισής τους, η Δημοτική μας παράταξη «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» προγραμματίζει επισκέψεις και δράσεις στις συνοικίες της Πόλης μας και τα χωριά του νησιού μας.
Ξεκινήσαμε από το Μαντούκι, διότι εκεί υπάρχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που λέγεται μετανάστες, άνθρωποι δηλαδή από άλλες χώρες που ζουν στα.....
ερείπια της παλιάς βιομηχανίας της ΑΕΒΕΚ σε άθλιες συνθήκες, δεν εργάζονται, δεν έχουν φίλους, δεν έχουν συγγενείς, δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Η πολιτεία αδιαφορεί για αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς όμως που ζούμε δίπλα τους δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε, το αντίθετο πρέπει να πιέσουμε την Πολιτεία να ενδιαφερθεί.
Γι’ αυτό οργανώνουμε την ημέρα αλληλεγγύης ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία, το Σάββατο στις 12:00 στην Πλατεία Μαντουκιού στο ξύλινο περίπτερο της ΕΛΠΑ.
Καλούμε κάθε Κερκυραία και Κερκυραίο, ατομικά ή συλλογικά, να μας βοηθήσει και να γίνει μέτοχος αυτής της προσπάθειας.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν πρόκειται για ελεημοσύνη αλλά για συνειδητή πράξη αλληλεγγύης προς κάθε συνάνθρωπό που έχει ανάγκη, όποιας εθνικότητας, φύλου ή θρησκεύματος και εάν είναι.
Στην λογική μας δεν υπάρχουν διακρίσεις.
Η ημέρα αλληλεγγύης θα συνεχιστεί και σε άλλες γειτονιές της πόλης μας και σε χωριά του νησιού μας.
Μετά από συζήτηση που θα γίνει στην παράταξη «Ε.Μ.ΠΡ.Ο.Σ. μ’ εσένα για την Κέρκυρα» την Τετάρτη 26/01 ώρα 18:00, θα γίνει παρουσίαση των προτάσεων της παράταξης για την Συνοικία του Μαντουκιού.