Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τι λέει η Επτανησιακή Αναγέννηση για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

Το γραφείο τύπου της Επτανησιακής Αναγέννησης καλεί σήμερα τα Μ.Μ.Ε. για να διατυπώσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας αναφορικά με την ενεργοποίηση δικαιωμάτων των επιδοτήσεων γενικότερα και ειδικά για τον Νομό μας την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της επιδότησης ελαιολάδου.
Γεγονός είναι ότι πράγματι πέρυσι έγιναν διοικητικά λάθη και παραλείψεις από την ΕΑΣ Κέρκυρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι...
 η ΕΑΣ Αγρινίου πρέπει να μπει στο χώρο της Κέρκυρας με αυτόν τον πέρα για πέρα προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο. Η ΕΑΣ Αγρινίου πρέπει να σεβαστεί ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στην Κέρκυρα που υπηρετούν το συνεταιριστικό κίνημα και τον Κερκυραίο αγρότη δεκαετίες.
Ο Συνεταιρισμός είναι ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.
Η παρουσία της ΕΑΣ Αγρινίου δεν προάγει την συνεταιριστική ιδέα αλλά την υπονομεύει γενικότερα και δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα σκληρό και κουτοπόνηρο εκμεταλλευτή.
Για την Επτανησιακή Αναγέννηση τα πράγματα είναι απλά :
Ο Διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου δεν έχει γίνει. Συνεπώς η ΕΑΣ Αγρινίου παρανομεί. Δικαίως οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Κέρκυρας κατέφυγαν στη δικαιοσύνη και έχουν την αγωνιστική ηθική και υλική συμπαράστασή μας. Η δικαιοσύνη θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα λειτουργήσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Τέλος θα ήταν μεγάλη παράλειψη εάν αφήσουμε ασχολίαστο το όψιμο ενδιαφέρον της βουλευτή κας Γκερέκου, η οποία μας προτρέπει να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ !!!!!! Μπορεί να φανταστεί κανείς τον αγρότη να γνωρίζει την χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή !!!!!!!
Οι ευθύνες σας κα Γκερέκου είναι τεράστιες και είναι αδιανόητο να έχετε συμβιβαστεί με πρόσωπα και σκοπιμότητες τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε επίπεδο Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, διότι έχει παρέλθει ένας χρόνος που ταλαιπωρείται ο Κερκυραίος αγρότης. Πρέπει να σταματήσετε την υποκριτική που έχετε διδαχτεί και έχετε το καθήκον και την υποχρέωση να ανταποκριθείτε. Γεγονός είναι ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανήκει απευθείας στην αρμοδιότητα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη και ο οποίος οφείλει να δώσει άμεση απάντηση για να προστατεύσει τον Κερκυραίο αγρότη από την απληστία του κάθε προέδρου της ΕΑΣ Αγρινίου που όταν του ομιλούν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων απαντά για τα φωτοβολταϊκά.
Πρότασή μας :
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σκανδαλίδης πρέπει να δώσει εντολή για την άμεση επαναλειτουργία του γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ που λειτουργούσε στην Αλεπού.
Είναι αδιανόητο βουλευτές σχεδόν δεκαετίας και να αγνοούν ότι δεν λειτουργεί το γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αλεπού και να αναγκάζονται οι Κερκυραίοι αγρότες να καταφεύγουν στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, όταν υπάρχουν (14.000) δεκατέσσερις χιλιάδες γεωργικές εκμεταλλεύσεις στον Νομό μας. Επιτέλους πρέπει να μάθετε κα Γκερέκου ότι τα προβλήματα δεν λύνονται, με τηλέφωνα προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ αλλά με αγώνα, κινητοποιήσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις
Για το Γραφείο Τύπου
Της Επτανησιακής Αναγέννησης
Εύφη Τσαγκαλίδου - Μάκης Καββαδίας