Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με τη δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας. Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης: ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς
Α) Οικονομικών
Β) Πολιτισμού και Τουρισμού
ΘΕΜΑ: «Αύξηση χρηματοδότησης Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»
Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είναι επιφορτισμένος με το σημαντικότατο έργο της εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων που σχετίζονται με.....
τον τουρισμό. Ο αριθμός των εκπαιδευόμενων (άνω των 3.000 για την τρέχουσα περίοδο) και του προσωπικού του (1.058) μαρτυρά το μέγεθος του εν λόγω δημόσιου εκπαιδευτικού οργανισμού.
Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση του οργανισμού θέτουν ευθέως σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του. Ειδικότερα, μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό του 2010 από 17,5 εκ. ευρώ σε 13,1 εκ. ευρώ, ο προϋπολογισμός του 2010 περιλαμβάνει πρόσθετες περικοπές που, εφόσον διαμορφωθούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε 10,7 εκ. ευρώ, θα επιφέρουν μείωση της τάξεως του 40% περίπου σε σχέση με την εγκεκριμένη για το 2010 πίστωση στον φορέα.
Καθίσταται, συνεπώς, σαφές ότι, το μέγεθος των περικοπών στον ΟΤΕΚ δεν επιτρέπει ούτε καν τη στοιχειώδη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων – οικοτροφείων του οργανισμού, ο οποίος, αναπόφευκτα, θα οδηγηθεί σε αδράνεια και στην πλήρη απαξίωση.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να διαφυλάξουν την εύρυθμη λειτουργία του ΟΠΕΚ;
Ο ερωτών βουλευτής