Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Διεκδικούν......... συνάντηση με Ρέππα για τα φράγματα- Αυτό είναι το πρόβλημα άραγε;;;;

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, με στόχο να διεκδικήσουν την άμεση δημοπράτηση του έργου των φραγμάτων, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, Σπ. Σπύρου.
«Δεν θα συναντηθούμε με τον Υπουργό», δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Σπύρου, «προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε αλλά να διεκδικήσουμε την άμεση δημοπράτηση του έργου». Και πρόσθεσε:
«Το έργο των φραγμάτων θα δώσει δυναμική στην τοπική οικονομία και παράλληλα θα επιλύσει για τα προσεχή 50 χρόνια το οξύ πρόβλημα υδροδότησης Κέρκυρας και Παξών.
Μετά από αίτημα του προέδρου του Τ.Ε.Ε. οργάνωσα τη σύσκεψη, αφενός.......
για να εκφραστεί η ύπαρξη ενός ενιαίου μετώπου διεκδίκησης και αφετέρου να ασκηθεί πίεση για τη διασφάλιση της εκτέλεσης του έργου.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αποδεικνύουν τη θετική βούληση της Κυβέρνησης, καθώς, ενώ μας έχουν διαβεβαιώσει κατά καιρούς ότι όλα είναι έτοιμα για τη δημοπράτηση, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.
Η ανησυχία μας», τόνισε ο περιφερειάρχης, «είναι αιτιολογημένη και προσπαθούμε όλοι μαζί να την εκφράσουμε σε επίπεδο υπουργών».
Το μέτωπο διεκδίκησης στηρίζουν οι βουλευτές, ο δήμαρχος, οι τοπικοί φορείς και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς στις 29 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να προωθήσει το αίτημα ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Οι βουλευτές Κέρκυρας, Νίκος Δένδιας και Μπάμπης Χαραλάμπους, ενώ η Α. Γκρερέκου, μέσω επιστολής της ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τις επικείμενες ενέργειές της για το θέμα.
Επίσης, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης, Αλέκος Αυλωνίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παξών, Γιώργος Δήμας, ο πρόεδρος του Τμήματος Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Νίκος Σπίγγος, ο πρόεδρος του Εμπορο- Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Χονδρογιάννης, καθώς και ο γενικός διευθυντής αναπτυξιακού προγράμματος, περιβάλλοντος και υποδομών, Νικήτας Καραλής και Αναστασία Κακαράντζα από τη Διαχειριστική Αρχή.