Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Συλλήψεις για ληστείες-κλοπές στην Ν. Κέρκυρα

Εξιχνιάστηκε από το Α.Τ. Λευκίμμης με την συνδρομή της Ο.Δ.Ε. (Ομάδας Δίωξης Εγκληματικότητας), η απόπειρα ληστείας με μαχαίρι, που έγινε σε καφεπαντοπωλείο σε χωριό της Ν. Κέρκυρας, χτες 14-2-2011 και ώρα 21.30’ περίπου.
Ιδιοκτήτες του καφεπαντοπωλείου είναι ζευγάρι υπερήλικων.
Κατά την απειλή με μαχαίρι, από τον έναν από τους δράστες, η υπερήλικη άρπαξε....
ένα σκεύος παλιάς ζυγαριάς και του το πέταξε, γεγονός που τον φόβισε και τον έτρεψε σε φυγή. Το μαχαίρι που κρατούσε στα χέρια του, πάνω στον πανικό του έπεσε στον τόπο της ληστείας.
Δράστες της απόπειρας ληστείας, φέρονται δυο ημεδαποί, ο Β. Σ. του Χ. ηλικίας 22 ετών κι ο Κ. Α. του Κ. ηλικίας 19 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται.
Οι ίδιοι, φέρεται ότι διέπραξαν και την ληστεία στις 17-1-2011 σε κατάστημα ΠΡΟΠΟ στην Ν. Κέρκυρα με λεία χίλια πεντακόσια (1500) ευρώ.


Από τους ίδιους αστυνομικούς, συνελήφθη και κρατείται ο 22χρονος ημεδαπός Χ. Μ.-Α. του Χ. ο οποίος βραδινές ώρες χθες (14/15-2-2011) διέπραξε τέσσερις διαρρήξεις-κλοπές και δυο απόπειρες διαρρήξεων-κλοπών στην Ν. Κέρκυρα.
Οι κλοπές-απόπειρες έγιναν, σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Εθνική Τράπεζα, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην Αγροτική Ασφαλιστική.


Όλοι οι παραπάνω δράστες, με τις δικογραφίες που σχηματίζονται, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα.