Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Τρεπεκλής: Σεβαστείτε μας κ. Γερουλάνε, αλλιώς.....

Μετά από τη δημοσιοποίηση, από μερίδα των ΜΜΕ, εγγράφου, με το οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού φέρεται να άρει την παραχώρηση των χώρων της Ανατολικής πτέρυγας του κτιρίου των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου, που χρησιμοποιούνται σήμερα ως στέγη για τις λειτουργίες της Δημοτικής Πινακοθήκης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, δηλώνει τα εξής:....
«Η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού είναι επιθυμητή και οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Δήμος Κέρκυρας όμως, δεν αποδέχεται αιφνίδιες ενέργειες ή αποφάσεις του Υπουργού, όταν μάλιστα αυτές πλήττουν ευθέως καίριες για τον πολιτισμό λειτουργίες, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης.
Επιζητούμε και ευελπιστούμε σε στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου Κέρκυρας και Υπουργείου Πολιτισμού.
Αίτημά μας είναι οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες της Δημοτικής Πινακοθήκης να επεκταθούν στο κτίριο των Ανακτόρων, σκοπός για τον οποίο θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Κέρκυρας έχει παραχωρήσει στο Υπουργείο Πολιτισμού το κτίριο του πρώην Ανακτόρου και άλλα κτίσματα στην Παλαιόπολη ή Μον Ρεπό, απόφαση την οποία σέβεται έως σήμερα.
Τον σεβασμό αυτό, όμως, ζητούμε να επιδείξει και το Υπουργείο Πολιτισμού στην απόφαση παραχώρησης της πτέρυγας του Ανακτόρου.
Σε άλλη περίπτωση θα αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, που θα διασφαλίζουν το συμφέρον της Κέρκυρας και των πολιτών».