Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας στη σημερινή του Έκτακτη Γενική του Συνέλευση στις 22 Φλεβάρη 2011 καταδικάζει:
 Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, που ωθεί την πλειοψηφία των εργαζόμενων στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, που φορτώνει το λαό συνεχώς κι όλο και περισσότερο τα βάρη της κρίσης, ώστε να συνεχίζει το.......
μεγάλο κεφάλαιο την κερδοφορία του, να συνεχίζουν ανενόχλητοι οι κάθε λογής μεγαλοκαρχαρίες, να απομυζούν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, τον πλούτο της χώρας!
Έτσι, η κυβέρνηση για να «ευχαριστήσει» τους έλληνες και ξένους τραπεζίτες που κατέχουν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αλλά και για να συνεχίζει να επιδοτεί με κάθε τρόπο τους μεγάλους επιχειρηματίες, προχωρά μέχρι το 2015 στην εκποίηση του πλούτου που ανήκει στο λαό ύψους 50 δισ. ευρώ (μέσω προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων επιχειρήσεων και παράδοσης των φιλέτων δημόσιας γης, αεροδρόμια, λιμάνια, οδικούς άξονες). Παράλληλα, μέσα από την ένταση της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων και τις κάθε φύσεως «εξοικονομήσεις» σκοπεύει να μαζέψει ακόμα 20 δισ. ευρώ (από 12 δισ. που έλεγαν μέχρι πρόσφατα)!!!
Να γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο χτύπημα των μισθών μας με το περιβόητο «Ενιαίο Μισθολόγιο», βαθαίνει παραπέρα τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, κρατά απλήρωτους συναδέλφους ωρομίσθιους, σαρώνει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τα ταμεία μας!
Οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας έχουμε μοναδικό συμφέρον, να αρνηθούμε τις θυσίες χωρίς αντίκρισμα που μας ζητάνε, να οργανώσουμε την πάλη μας, να απαντήσουμε με πόλεμο στον πόλεμο που έχουν κηρύξει ενάντια στα δικαιώματά μας οι βιομήχανοι-εφοπλιστές-τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε., διεκδικώντας
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ & ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ!


 Την απαράδεκτη από κάθε άποψη προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεθεμελιώσει ότι έχει απομείνει από την Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση στην πατρίδα μας. Ο οικονομικός στραγγαλισμός της εκπαίδευσης - με το χαμηλότερο προϋπολογισμό μετά την μεταπολίτευση, το κτύπημα των μαθητικών μεταφορών, το πέρασμα της ευθύνης λειτουργίας των σχολείων στους «Καλλικρατικούς» Δήμους αλλά και το μοντέλο του «Νέου» σχολείου της αγοράς, με τα διαφοροποιημένα αναλυτικά προγράμματα, την είσοδο των ιδιωτών χορηγών στη λειτουργία του, με την αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μονάδας στη βάση των απαιτήσεων της αγοράς και άρα την άμεση κατηγοριοποίησή των σχολείων, διαμορφώνει ένα εκρηκτικό μείγμα, που κυριολεκτικά σκοπεύει να τσακίσει κάθε Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα που έχει μέχρι σήμερα η εκπαίδευση, να γυρίσει το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας πολλές δεκαετίες πίσω! Αυτές οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που εδώ και χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις επιχειρούν να υλοποιήσουν βήμα το βήμα, ώστε να εναρμονίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας στις απαιτήσεις των κατευθύνσεων της Ε.Ε., δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες!
Οι Εκπαιδευτικοί έχουμε ευθύνη σήμερα μαζί με τους μαθητές μας και τους εργαζόμενους γονείς, να πρωτοστατήσουμε στην πάλη για την υπεράσπιση του Ενιαίου Δημόσιου και Δωρεάν Σχολείου, στην πάλη για τη διασφάλιση της λειτουργίας των σχολείων χωρίς την οποιαδήποτε εμπλοκή ιδιωτών σ’ αυτή,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΦΤΗΝΟ» ΚΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ της ΑΓΟΡΑΣ!


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας θεωρεί:
 Προβληματικό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της Δ.Ο.Ε. δε γίνεται η παραμικρή αναφορά για το σχολείο που ετοιμάζει με γοργά βήματα η κυβέρνηση! Κάτι τέτοιο όχι μόνο δε βοηθά στη δημιουργία του απαιτούμενου κλίματος εγρήγορσης στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, αλλά αντίθετα γίνεται αντικειμενικά το χαλί που θα πατήσουν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης!
 Επικίνδυνο να χρησιμοποιούνται θέσεις του κλάδου με τρόπο ώστε να δίνεται λαβή στο υπουργείο παιδείας να προωθεί αντιεκπαιδευτικά μέτρα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζήτημα των 800 ολοήμερων σχολείων. Η λειτουργία σήμερα των 800 (1000 αύριο;) ολοήμερων σχολείων δεν αποτελεί κανένα ενδιάμεσο βήμα στο ολοκληρωμένο και ενιαίο πρόγραμμα ολοήμερου σχολείου. Αντίθετα εντάσσεται οργανικά στο αντιεκπαιδευτικό μοντέλο των διαφοροποιημένων προγραμμάτων, των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών, την παροχή μαζικά επιφανειακών και αποσπασματικών δεξιοτήτων στους μαθητές. Η κριτική της ΔΟΕ για προχειρότητα και μάλιστα εκ των υστέρων αντί για την κατηγορηματική αντίθεση στη λειτουργία τους είναι τουλάχιστον ανεπαρκής!
 Λάθος την προσέγγιση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου, την ώρα που προωθείται από την κυβέρνηση ένα γενικευμένο κύμα κλεισίματος-συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, το ίδιο να ζητά από τον Περιφερειακό Διευθυντή το κλείσιμο σχολικών μονάδων στην Κέρκυρα. Ιδίως όταν είναι εντελώς στον αέρα κάθε στοιχειώδης όρος που να επιτρέπει τη λειτουργικότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος!


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας καταδικάζει:
• την παντελή αδράνεια από μεριάς της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου, ώστε ο Σύλλογος να λάμβανε ενεργά μέρος στις διεργασίες του προηγούμενου διαστήματος με γονείς και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας, που εκφράστηκαν με πλήθος συσκέψεων στην πόλη και στην ύπαιθρο καθώς και με δύο συλλαλητήρια στο κέντρο της πόλης!
Τα παραπάνω δείγματα κυβερνητικού συνδικαλισμού κρίνονται καταδικαστέα από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.


Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών στη 48ωρη απεργία στις 22 και 23 του Φλεβάρη που κηρύττουν οι Ομοσπονδίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, με το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων:
 Όχι στο νέο μισθολόγιο-λαιμητόμο. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς. 1400 ευρώ (καθαρά) ο πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση και επιστροφή των κλεμμένων μισθών μας από το έτος 2010.
 Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.
 Άμεση αποκατάσταση των μαθητικών μεταφορών και δέσμευση της κυβέρνησης για τη συνέχιση των δωρεάν και με ασφάλεια μαθητικών μεταφορών από τη νέα χρονιά.
 Μόρφωση για όλους, δουλειά, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος. Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός. Να ανέβει η φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.
 Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις, τους μισθούς, τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία τα τεράστια χρέη που έχουν προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς.
 Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας, την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία.
 Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του νόμου 3848/2010 και του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή. Δωρεάν στέγαση και εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.
 Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράτε ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.
 Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων! Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτρόπων. Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
 Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για πληρωμή λειτουργικών-επισκευαστικών εξόδων, βιβλίων κλπ.


Η Γενική Συνέλευση εκτιμά ότι δε μπορεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας να συνεχίζει να στηρίζει ενέργειες και εκδηλώσεις οργάνων του κυβερνητικού συνδικαλισμού και αποφασίζει:
 Την κατάληψη της πρώην Νομαρχίας, αύριο 22 Φλεβάρη, μαζί με την ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Γονέων της Κέρκυρας με το παραπάνω πλαίσιο!
 Στις 23 Φλεβάρη, ημέρα Πανεργατικής-Πανελλαδικής Απεργίας, τη συμμετοχή του Συλλόγου στο Απεργιακό Συλλαλητήριο μαζί με την ΕΛΜΕ Κέρκυρας με χώρο συγκέντρωσης τα Γενικά Λύκεια στις 10 πμ.


Κέρκυρα, Δευτέρα 21 Φλεβάρη 2011