Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΝΕΤ

Συνέντευξη στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη, παραχώρησε ο Νίκος Δένδιας. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης και ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα στην ιστοσελίδα www.dendias.gr
Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: « Γενικά στο θέμα των προϋπολογισμών ο Αντώνης Σαμαράς από το παρελθόν είχε εκφράσει σαφή άποψη, κανείς δεν μπορεί καταρχήν να είναι αντίθετος στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Αν μεν τεθεί το θέμα αυτό ως μια.....
συνολική συνταγματική συνθήκη των χωρών της Ένωσης, τότε η Ελλάδα ως χώρα οφείλει και δεν πρέπει να έχει καμία αντίρρηση να προσχωρήσει, να συνυπογράψει. Αν όμως η κουβέντα γίνεται για να επιβληθεί σε ορισμένες χώρες και μόνο κατά απαίτηση, τότε είναι μια άλλη συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε με έναν άλλο τρόπο, διότι τότε θα την βιώσουμε πολύ περισσότερο ως μείωση εθνικής κυριαρχίας, παρά ως μια συνταγματική συμφωνία μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Καλά έκαναν και ψήφισαν οι μετανάστες σύμφωνα με το νόμο Παυλόπουλου χωρίς να έχουν την ελληνική ιθαγένεια;…»
Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: « Φοβάμαι ότι το νομοθέτημα με τον τρόπο που έγινε τότε δεν ήταν ορθό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταρχήν δεν πρέπει να ψηφίζει κανείς σε καμία περίπτωση.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εάν πράγματι το ΣτΕ έρθει και πει λάθος ψήφισαν, υπάρχει θέμα για τις δημοτικές εκλογές;»
Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: « Όχι, δεν υπάρχει.»