Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μπάμπης Χαραλάμπους κατέθεσε ερώτηση για το νοσοκομείο της Κέρκυρας

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης
Θέμα: Για την επιδείνωση της κατάστασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες υγείας του Ν. Κέρκυρας.
"Μπορεί το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας να μεταφέρθηκε στο νέο κτίριο, τα χρόνια όμως προβλήματα λειτουργίας του έχουν δραματικά επιδεινωθεί. Η τεράστια έλλειψη προσωπικού —περίπου τα 2/3 των οργανικών θέσεων είναι κενές— και η μείωση χρηματοδότησής του από....
 τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουν δημιουργήσει μια απαράδεκτη κατάσταση. Προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται, δεν υπάρχουν φάρμακα και υλικά όπως γάζες, σύριγγες, σωληνάρια για αιμοληψίες κλπ. και καλούνται οι ασθενείς να αγοράσουν οι ίδιοι φάρμακα που χρειάζονται για την νοσηλεία τους. Πολύ χειρότερα βέβαια είναι τα πράγματα στα Κέντρα Υγείας που βιώνουν την τέλεια εγκα–τάλειψη. Παρόλα αυτά –λόγω της δραματικής έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων– γιατροί γενικής Ιατρικής από τα Κέντρα Υγείας «εντέλλονται» να καλύψουν εφημερίες στο Νοσοκομείο, ξένων προς την ειδικότητας τους , ειδικοτήτων.
Οι προσλήψεις έχουν παγώσει με αποτέλεσμα ενώ έχουν γίνει κρίσεις γιατρών δεν έχει προχωρήσει η πρόσληψή τους ή αυτές γίνονται με ρυθμούς χελώνας.
Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και σε άλλες δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας του Νομού, όπως τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ, το ΕΚΑΒ και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Όσο για το τι πρόκειται να γίνει με το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου κανένας δεν γνωρίζει τις προθέσεις του Υπουργείου παρά το ότι υπάρχουν ομόφωνες απόφάσεις του Ν.Σ. και της ΤΕΔΚ. ( Κ.Υ αστικού τύπου, Νοσοκομείο χρονίως πασχόντων κ.λ.π.)


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ Υπουργός τι άμεσα μέτρα θα πάρει ώστε,
• Να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του Νοσοκομείου με τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την άμεση προμήθεια φαρμακευτικού και των άλλων αναλώσιμων υλικών.
• Να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις προσωπικού και λοιπών λειτουργικών προβλημάτων που υπάρχουν στα Κ.Υ. και στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες υγείας της Κέρκυρας και
• Τι σκοπεύει να κάνει σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου και του οικοπέδου του παλιού νοσοκομείου.




Ο βουλευτής
Μπάμπης Χαραλάμπους