Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, Σας καλώ σε συνεδρίαση (3η / 2011) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κέρκυρας στη Συνεδριακή Αίθουσα στο χώρο της Παλαιόπολης ή Μον –Ρεπό την 15 Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα :.....
1. Ανακοινώσεις.
2. Πέντε επίκαιρες προφορικές ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού, μια από κάθε παράταξη της μειοψηφίας και μία από έναν σύμβουλο της πλειοψηφίας.
3. Εκλογή «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010.
4. Συζήτηση και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών και ασφαλιστικών επιπτώσεων των απολυμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων.
5. Συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος για τη διεκδίκηση μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα Επτάνησα.
6. Συζήτηση επί των σχεδιαζομένων ρυθμίσεων για την οικοδομική αρτιότητα σε περιοχές NATURA 2000.
7. Ορισμός Μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.)
8. Ορισμός Μελών Διοικητικού Συμβουλίου στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΥΛΛΑΪΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ.
9. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Κέρκυρας στη Γενική Συνέλευση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ).
10. Συγκρότηση Πολεοδομικής Επιτροπής Δήμου Κέρκυρας.
11. Σύσταση Επιτροπής Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Κέρκυρας.
12. Σύσταση Επιτροπής Ονοματοθεσίας οδών, πλατειών και συνοικιών.
13. Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κέρκυρας.
14. Ορισμός Μελών Επιτροπής Παραλαβής παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με το Π.Δ. 28/80 για συμβάσεις που αφορούν στο πρόγραμμα “FOS + lighting designers for historic urban landscape” του ευρωπαϊκού προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2007 – 2013.
15. Έγκριση μεταβάσεων από το εξωτερικό για την ολοκλήρωση του προγράμματος “FOS + lighting designers for historic urban landscape” του ευρωπαϊκού προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2007 – 2013.
16. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για οικόπεδο εκτός οικισμού στη θέση "Λουρη Βαρυπατάδων" Αχίλλειο Δήμου Κέρκυρας ότι προϋφίσταται αυτοτελές της 31-12-2003».
17. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας για οικόπεδο εκτός οικισμού στη θέση «ΜΠΟΓΔΑΝΑ – ΡΑΝΚΙΟΥ» Ποταμού Δήμου Κέρκυρας ότι προϋφίσταται αυτοτελές της 12-11-1962.
18. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου : «Δημοτική οδοποιϊα Δ.Δ. Περιβολίου».
19. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου ΠΚΤΜΝΕ (Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών) για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΗΣ».
20. Εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και Λαμπτήρων. α) Έγκριση για την ανανέωση συμμετοχής του Δήμου Κέρκυρας στο πρόγραμμα, β) έγκριση για τη συνέχεια εφαρμογής του προγράμματος με τη συνεργασία της εταιρείας «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.» και γ) εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου Κέρκυρας για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης συνεργασίας.
21. Απόφαση ότι δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στην πραγματική κατάσταση των αυτοτελών οικισμών του Δήμου Κέρκυρας.
22. Απόφαση για την παραχώρηση της χρήσεως παλαιού οικίσκου στην περιοχή ΜΠΡΟΥΖΟΥ ΓΟΥΒΙΩΝ, ιδιοκτησίας Δήμου Κέρκυρας σε Φορείς της περιοχής Γουβιών.
23. Συγκρότηση επιτροπής για διαπίστωση βλαβών λόγω ανωτέρας βίας στο έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΗΣΙΔΑΣ ΛΑΖΑΡΕΤΟ»
24. Χορήγηση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος ενοικιάσεως μοτοποδηλάτων στον κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΪΖΑΝΟ (περιοχή Μεσογγή της Τοπικής Κοινότητας Χλοματιανών).
25. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Τ.Δ. ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ»
26. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Τ.Δ. ΜΑΡΜΑΡΟΥ»
27. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων στην εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΗΣ Α.Ε. για το ξενοδοχείο «KERKYRA GOLF».
28. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων στην εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΗΣ Α.Ε. για το ξενοδοχείο «LOUIS CORCYRA BEACH».
29. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για εκδήλωση μνήμης για τον Ήρωα Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.
30. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για λιτανεία «Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας» την Κυριακή της Ορθοδοξίας (13 Μαρτίου 2011).
31. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για διοργάνωση ημερίδας για το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
32. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου Κέρκυρας στην αδελφοποιημένη πόλη Troisdorf Γερμανίας.
33. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για συμμετοχή του Δήμου Κέρκυρας στην τουριστική έκθεση του Μιλάνου “BORSA INTERNAZIONALE DEL TOURISMO 2011”.
34. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για συμμετοχή του Δήμου Κέρκυρας στην τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου «IFT INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM».
35. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για παράθεση γεύματος προς τιμήν της Βουλευτού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψής της στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
36. Έγκριση πρόσληψης σαράντα (40) οδοκαθαριστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας οκτώ (08) μηνών) για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΓΓΑΣ