Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη τη Δευτέρα και συλλαλητήριο την Πέμπτη ετοιμάζει η ΕΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκτιμά ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία επίλυσης των μεταφορών των μαθητών, η μη καταβολή των λειτουργικών των σχολείων δεν οφείλονται σε νομικά κωλύματα και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, αλλά αποτελούν μέρος μιας συνολικής πολιτικής. Είναι η πολιτική που μαζί με τις καταργήσεις σχολείων – συγχωνεύσεις οδηγεί....
 στο «νέο σχολείο». Δηλαδή το σχολείο των στοιβαγμένων σε τμήματα μαθητών, των χορηγών και των «δωρητών».
Αυτό το σχολείο δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών του ελληνικού λαού για παιδεία. Αντίθετα αποτελεί μία ιστορική και εκπαιδευτική οπισθοδρόμηση κλίμακας εξαιτίας της οποίας θα προκύψουν εκατοντάδες χιλιάδες φουρνιές ημιμαθών ή αμαθών νέων ανθρώπων.
Στην Κέρκυρα είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών και των υπευθύνων της διοίκησης της εκπαίδευσης για το γεγονός ότι αδυνατούν εκατοντάδες μαθητές να μετακινηθούν στο σχολείο τους και για το ότι είναι ορατός ο κίνδυνος πλέον τα σχολεία να μη μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους, όπως φως, νερό, θέρμανση κλπ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας διαπιστώνει ότι παρά την πολύ επιτυχημένη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών στις 02/02/2011 το μήνυμα δεν ελήφθη από τους αρμοδίους. Ωστόσο τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν, γιατί πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν.
Για αυτό καλεί σε σύσκεψη στο Δημοτικό Θέατρο την Δευτέρα 07/02/2011και ώρα 6.00 μ.μ. του συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων του νησιού μας, το ΣΕΠΕ Κέρκυρας και τους συνδικαλιστικούς φορείς του Ιονίου Πανεπιστημίου με πρόταση την πραγματοποίηση πανκερκυραϊκού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 10/02/2011. Στη σύσκεψη αυτή ανοικτή είναι και η εκπόνηση άλλων δράσεων προκειμένου να επιλυθούν τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στο νομό μας.