Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Βγήκε στην Ιταλική αγορά η Κέρκυρα

«Η Ιταλική αγορά είναι στις προτεραιότητες μας και πρέπει να τη ξανακερδίσουμε» είναι το μήνυμα που απέστειλε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής στον Υφυπουργό κ. Γ. Νικητιάδη, τους Ιταλούς Tour Operators, φορείς του Τουρισμού και ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της έκθεσης BIT 2011 στο Μιλάνο.
Ο Δήμος Κέρκυρας συμμετείχε στην έκθεση μέσω του περιπτέρου της ΠΙΝ, προωθώντας το Κερκυραϊκό Τουριστικό Προϊόν.
Στα πλαίσια της έκθεσης ο Υφυπουργός Πολιτισμού -Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Ελληνικού περιπτέρου και εν συνεχεία παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με το Δήμαρχο Κέρκυρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κ. Νικητιάδης συνεχάρη δημοσίως το Δήμαρχο για τη παρουσία του στην έκθεση και την ενεργή συμμετοχή του.
Η Τ. Ο. Ε των " special Olympics" της Κέρκυρας, με επικεφαλής τον...
Πρόεδρο κ. Δ. Χαρίτο, πραγματοποίησε εκδήλωση εντός του περιπτέρου στην οποία συμμετείχαν η Ιταλική ομοσπονδία "special Olympics " μέσω του Προέδρου της κ. A. Moratti, του Αντιπρόεδρου κ. A. Palazzotti, την πρόξενο της Αγκόνα κ. Σ. Κροκίδη και ΜΜΕ.
Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΤΟΕ κατά την προσφώνηση τους υποσχέθηκαν στα παιδιά ότι " θα φυλάξουν χαραγμένη στη μνήμη τους τη φιλοξενία στην Κέρκυρα" και η δήλωση αυτή έτυχε θερμής υποδοχής.
Σημαντική, θεωρείται και η συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο Πρόεδρος της AOCTA με τα μέλη του προεδρείου της FIAVET ( Ιταλοί Τουριστικοί Πράκτορες) σχετικά με την πραγματοποίηση, του ετήσιου συνεδρίου τους στην Κέρκυρα τον προσεχή Μάιο.
Στη συνάντηση , παραβρέθη και ο Υφυπουργός κ. Γ. Νικητιάδης ο οποίος διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι το Υπουργείο θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υλοποίηση του. Υποσχέθηκε δε, ότι θα παραστεί ο ίδιος η ο Υπουργός στην έναρξη του Συνεδρίου.
Τέλος, συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος με το Δ/ντή της Edeavor Lines κ Γ. Μάνεση και τη κα. Κ. Βρεττού Δ/ντρια της Minoan Lines όπου και καθορίστηκαν κοινές ενέργειες προβολής και προώθησης του Κερκυραϊκού Τουριστικού Προϊόντος στην Ιταλική αγορά.