Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση του ΠΑΜε για την Εκπαίδευση

Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου η επίθεση στην δημόσια δωρεάν παιδεία εντείνεται με διάφορους τρόπους. Οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, οι περικοπές στα λειτουργικά αλλά και τα προβλήματα τα οποία εμφανίζονται στις μετακινήσεις των μαθητών αποτελούν κομμάτια της.....
πολιτικής που εφαρμόζεται με στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την είσοδο των επιχειρήσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία και την μετακύλιση βάρους των εξόδων της λειτουργίας των σχολείων στους γονείς.
Τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της παιδείας δεν είναι απλώς το αποτέλεσμα μίας λογιστικής λογικής εξοικονόμησης χρημάτων ούτε αποτέλεσμα λανθασμένων παιδαγωγικών προθέσεων, είναι η μεθόδευση της κυβέρνησης και της ΕΕ για την δημιουργία του σχολείου της ευέλικτης εργασίας, του διαφοροποιημένου προγράμματος, της αγοράς.
Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η αποκάλυψη των πολιτικών που οδηγούν σε αυτό το «νέο σχολείο» και στο πλαίσιο αυτό η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Κέρκυρας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ που διοργανώνει την Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011 στο Φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου στις 19:30 με θέμα:
«Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και το αποκεντρωμένο, ευέλικτο και διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς»
Ομιλητής θα είναι ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στη 48ωρη απεργία στις 22 & 23 του Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 23 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ.