Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Συναντήσεις Γκερέκου με Σαχινίδη- Κουσελά

Με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη(18-2-2011) η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου. Ειδικότερα, η κ. Γκερέκου επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη με τον οποίο συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα.....
 της αποπληρωμής των χρεών για τις σχολικές μεταφορές της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προς τους ιδιοκτήτες λεωφορείων του Νομού Κέρκυρας. Η κ. Γκερέκου ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί ιδιοκτήτες, με συνέπεια να δυσκολεύονται να εκτελέσουν το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Ο κ. Σαχινίδης κατανόησε το πρόβλημα, εξήγησε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά την πλειοψηφία των περιφερειών της χώρας και που έχει τις ρίζες του στις κακές πρακτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης διαχρονικά. Δεσμεύτηκε δε, πως θα υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο για τη διευθέτηση του προβλήματος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στη συνάντηση της με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά η κ. Γκερέκου επανέφερε το ζήτημα την εξομοίωσης του φορολογικού καθεστώτος των Ιονίων Νήσων με εκείνων του Αιγαίου. (Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα είχε προηγηθεί η κοινή επίσκεψη και των τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τα Ιόνια Νησιά στον κ. Κουσελά τον περασμένο Ιανουάριο). Η κ. Γκερέκου ζήτησε από τον κ. Κουσελά την υποβολή νέου αιτήματος προς την Ευρωπαική Ένωση για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στο Ιόνιο, αιτιολογημένο στο επιχειρημα της αρσης των ανισοτήτων ανάμεσα στις ηπειρωτικές και τις νησιωτικές περιοχές.
Επιπλέον, η κ Γκερέκου παρέδωσε υπόμνημα στον κ. Κουσελά με τα συμπεράσματα μελέτης του AOCTA για τα αρνητικά αποτελέσματα της προηγούμενης τουριστικής σαιζόν για την Κέρκυρα. Για το λόγο αυτό η κ Γκερέκου ζήτησε από τον Υφυπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του για την ανάσχεση αυτής της πτωτικής τάσης. Ορισμένα από αυτά είναι:
• Η μείωση των φορολογικών συντελεστών για το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων
• Η κατάργηση όλων των τελών (εκτός του ΝΑΤ) υπέρ τρίτων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα
• Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου για τα πλοία της γραμμής