Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τι λέει η ΛΣ Ιονίων Νήσων για τα αιολικά πάρκα

Με ηλεκτρονική επιστολή του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων μας ενημερώνει ότι το θέμα για τα αιολικά πάρκα αναβάλλεται γιατί ο περιφερειάρχης θα πραγματοποιήσει ημερίδα με επιστήμονες και φορείς. Να σημειωθεί ότι το θέμα εκκρεμεί για συζήτηση από τις 29/1/2011. Η Λαϊκή Συσπείρωση το είχε προτείνει σαν κατεπείγον και προ ημερησίας διάταξης από τις 9/1/2011. Με διάφορες υπεκφυγές η πλειοψηφία....
  απέφυγε να συζητηθεί σε 2 συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τώρα εφευρίσκει νέα δικαιολογία: Την Ημερίδα! Από πότε όμως η συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος συναρτάται και εξαρτάται από μια ημερίδα; Είναι φανερό ότι η προσκείμενη στη ΝΔ πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση βοηθώντας έτσι την εταιρεία Ennova και όσες έπονται αυτής να εξασφαλίσει την τελική άδεια στηριζόμενη στην έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων από τον περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Γεωργαλίδη.
Τη στιγμή που στο οροπέδιο του Παντοκράτορα γίνονται παράνομες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου τοποθέτησης των ανεμογεννητριών είναι απαράδεκτο η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου να αναβάλλει για άλλη μια φορά το θέμα της ανάκλησης της απόφασης του πρώην κυβερνητικού Περιφερειάρχη.
Απαιτούμε το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τις 19/3/2011 γιατί αφορά την υγεία του Κερκυραϊκού λαού και της νεολαίας, γιατί καταστρέφει το περιβάλλον, γιατί ανατρέπει και καταστρέφει την υπάρχουσα οικονομική δραστηριότητα ( Τουρισμός-Ελαιοκαλλιέργεια).