Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου της Κέρκυρας

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής.
Εισηγητικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την στοχευμένη προβολή και διαφήμιση που πραγματοποιούν άλλες χώρες αλλά και προορισμοί από την Ελλάδα στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και ζήτησε συστράτευση όλων προκειμένου
 η Κέρκυρα να κατακτήσει το μερίδιο στην τουριστική αγορά που της αναλογεί.
«Χάνουμε συνέχεια έδαφος, υπάρχουν αναδυόμενοι προορισμοί που πραγματοποιούν δυναμικές καμπάνιες και πρέπει να απαντήσουμε άμεσα. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εδώ, με συνεχή παρουσία και στοχευμένες δράσεις για να προσελκύσουμε και τουρίστες από τις παραδοσιακές αγορές αλλά και από νέους προορισμούς», τόνισε ο Δήμαρχος Κέρκυρας χαρακτηριστικά.


Στο πλαίσιο των δράσεων και αξιοποιώντας επαφές και δημόσιες σχέσεις τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής αποφάσισαν:


1. Την ανάπτυξη προγράμματος συνεργασίας με την αεροπορική εταιρεία Low Cost «Rynair», μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, η οποία ήδη πραγματοποιεί πτήσεις σε άλλα νησιά της Ελλάδας. Η εν λόγω εταιρεία προτίθεται να πραγματοποιεί πτήσεις από Λονδίνο – Κέρκυρας δύο φορές την εβδομάδα για την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου.
«Στόχος μας βέβαια είναι η ενίσχυση της συνεργασίας αυτής με στόχο την ενίσχυση της κίνησης προς την Κέρκυρα και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής.


2. Την φιλοξενία στην Κέρκυρα συνεδρίου 700 περίπου Ιταλών τουριστικών πρακτόρων, για το διάστημα 4 – 8 Μαΐου 2011, με στόχο την προβολή της Κέρκυρας και των Διαποντίων σε όλη την Ιταλία. Ήδη έχει εξασφαλιστεί ότι στη συγκεκριμένη δράση θα συνεισφέρουν όλοι οι φορείς της Κέρκυρας, με τη μορφή χορηγίας δωματίων διαμονής, μετακίνησης με τουριστικά λεωφορεία, παράθεσης γευμάτων και ξενάγησης. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει εγγράφως από τον υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Νικητιάδη οικονομική συμβολή προκειμένου να αντεπεξέλθει η Κέρκυρα στη φιλοξενία του συνεδρίου και αναμένεται απάντηση. «Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, στη φιλοξενία και στην εικόνα της Κέρκυρας» τόνισε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό.






Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, συνομολόγησαν ότι δεν πρέπει τίποτα να αφήνεται στην τύχη και όποια πρόταση για συνεργασία υπάρχει στον τουριστικό τομέα πρέπει να τυγχάνει αξιοποίησης, καθώς η οικονομική κρίση, ο έντονος ανταγωνισμός και η αδράνεια σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία για το μέλλον του κερκυραϊκού τουρισμού.
«Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε διότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφορές, πολιτικές, συνδικαλιστικές, επιχειρηματικές» τόνισε στο τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν επίσης παρεμβάσεις από την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σ. Λίβερη και τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Νικ. Ζερβό για τα προβλήματα των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.


Στη σύσκεψη, πλην των προαναφερομένων, συμμετείχαν επίσης: ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας Ν. Σπίγγος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Αγ. Κοσκινάς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Κ. Μπρετάνος, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Δ. Χαρίτος, η πρόεδρος των ναυτιλιακών πρακτόρων Κ. Αθανασίου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κέρκυρας Π. Μπράμος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ Κ. Κιτσάκης, ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ Κέρκυρας Κων. Λούμπος, ο κ. Κ. Μουζακίτης από το δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου και η επικεφαλής της παράταξης Κερκυραίων Δήμος Μ. Υδραίου.