Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑ.ΜΕ.για την Ετήσια Γενική Συνέλευση τον Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας.
Για άλλη μία φορά η πλειοψηφία του Ε.Κ. επέλεξε στον απολογισμό της -πέρα από φραστικές «αγωνιστικές» κορώνες- να «φορτώσει» όλα τα αδιέξοδα, στα οποία οδηγεί η πλουτοκρατία και τα κόμματα της την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας, στο λεγόμενο μνημόνιο! Λες και τα προηγούμενα χρόνια οι....
εργαζόμενοι έβλεπαν τους μισθούς και το βιοτικό τους επίπεδο να εκτοξεύεται προς τα πάνω, λες και τα προηγούμενα χρόνια τα ασφαλιστικά δικαιώματα διευρύνθηκαν και μόλις ήρθε το μνημόνιο ανατράπηκαν ξαφνικά όλα!!!
Η επιλογή της πλειοψηφίας να βάζει ως κεντρικό στόχο την ανατροπή του «μνημονίου», στοχεύει από τη μία να δώσει από την «πίσω πόρτα» άλλοθι στο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και την κυβέρνηση, από την άλλη να υποτάξει και να ενσωματώσει τους αγώνες των εργαζομένων στις διάφορες διαχειριστικές λογικές της καπιταλιστικής κρίσης και στα ποικίλα σχέδια κυβερνητικών εναλλαγών!
Στοχεύει να συσκοτίσει την ανάγκη σήμερα η εργατική τάξη να διεκδικήσει για τον εαυτό της τον πλούτο που παράγει και τον αρπάζουν οι κεφαλαιοκράτες, να διεκδικήσει ξεκάθαρα την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, να παλέψει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του και όχι τα μονοπώλια!
Στο δίλημμα «ή με τα συμφέροντα των εργατών ή με την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου» η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου για άλλη μία φορά απαντά υπέρ του κεφαλαίου και ενάντια στην εργατική τάξη!!!
Αποτελεί μέγιστη υποκρισία από τη μεριά της πλειοψηφίας του Ε.Κ. την ώρα που καταγγέλλει με περισσή ευκολία το κτύπημα των μισθών και των συντάξεων και τις αντιλαϊκές πολιτικές, να μην λέει κουβέντα για την τακτική που ακολουθούν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ, στη στήριξη που αυτή έχει δώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια στα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!
Γίνεται φανερό, ότι ο «καταγγελτικός» λόγος της πλειοψηφίας του Ε.Κ., έρχεται ακριβώς για να κρύψει τη βαθιά συμφωνία και στήριξη, που δίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια -και σκοπεύει να συνεχίσει να δίνει- στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του Συνασπισμού-Σύριζα στην ΓΣΕΕ και σε διάφορες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα!
Τρανή απόδειξη της υποκρισίας από τη μεριά της .πλειοψηφίας του Ε.Κ ήταν η απροθυμία τους να μιλήσουν στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων, λες και δεν είχαν τίποτα να μεταφέρουν από τα προβλήματα των εργαζομένων, τίποτα για τα όσα έχουν συμβεί, κανένα προβληματισμό από τους αγώνες που έχουν γίνει ή για την περαιτέρω κλιμάκωση τους!!! Ακόμα μία φορά, με τη στάση τους, μετέτρεψαν την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου σε γραφειοκρατική διαδικασία, την αντιμετώπισαν σαν μία αναγκαστική αγγαρεία που έπρεπε απλά να προηγηθεί από το κόψιμο της πίτας!!!
Η μετατροπή του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας από την πλειοψηφία του σε γραφειοκρατικό όργανο, που περιορίζει τη δράση σε ανακοινώσεις για την «τιμή των όπλων» και σε παρουσίες στα ΜΜΕ, αλλά απουσιάζει παντελώς από την καθημερινή πάλη για την οργάνωση των εργαζομένων και την ανάπτυξη μαζικοποίηση των ταξικών τους αγώνων, δεν είναι ούτε σημερινή, ούτε και άγνωστη στους εργαζόμενους της Κέρκυρας! Αντίθετα οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας γνωρίζουν την πλειοψηφία από τη δράση της ενάντια στην ταξική συσπείρωση και ενότητα των εργαζομένων, από την συνεχή προσπάθεια υπονόμευσης της δράσης των ταξικών Σωματείων του ΠΑΜΕ, από το «δόγμα» της για την ταξική συνεργασία με την εργοδοσία, ακόμα και από τη συμμετοχή στελεχών της πρόσφατα σε περιφερειακά ψηφοδέλτια, που στήριξαν οι ξενοδόχοι στην Κέρκυρα!!!
Για αυτό και έχουν μετατρέψει αυτήν την «πλειοψηφία» σε πλειοψηφία στα χαρτιά, σε ισχνή πλειοψηφία στους αγώνες των εργαζομένων της .Κέρκυρας! .
Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες" τους δυνάμεις για το ξεπέρασμα αυτών των συμβιβασμένων ηγεσιών στο Εργ. Κέντρο της Κέρκυρας και στη ΓΣΕΕ, για το βάθεμα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, για την ακόμα πιο βαθιά κατανόησης της ανάγκης ολομέτωπης σύγκρουσης, ανυπακοής και αντεπίθεσης στα σχέδια των βιομηχάνων - εφοπλιστών - μεγαλεμπόρων - τραπεζών, στις πολιτικές των πολιτικών των Διεθνών Οργανισμών του κεφαλαίου (Ε.Ε.,του Δ.Ν.Τ.), των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που τους στηρίζουν! Για το κτίσιμο της ενότητας της εργατικής τάξης μαζί με τη φτωχή αγροτιά, τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες και τους μετανάστες!
Σ’ τον δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού μας, η ηγεσία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) έχει εδώ και χρόνια επιλέξει να βρίσκεται απέναντι!!!