Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη της Ν.Οργάνωσης του ΚΚΕ

Το Σάββατο 12 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη της Ν.Οργάνωσης όπου αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και για τη δράση που αναπτύχθηκε και απιτείται.
Στην συνδιάσκεψη εκτιμήθηκε ως θετική η δράση που αναπτύχθηκε στο προηγούμενο δίχρονο διάστημα αφού η Ν.οργάνωση είχε συμβολή στους αγώνες στην......
οργάνωση της πάλης για την προάσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής λαϊκής οικογένειας ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου.
Η συνδιάσκεψη ιδιαίτερα στάθηκε στα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο κλάδο του τουρισμού και εμπορίου που καθημερινά υποφέρουν και τα δικαιώματά τους τσακίζονται από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας που πιστά υπηρετούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και του ευρωμονόδρομου. Συζήτησε επίσης και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος αφού το κόστος παραγωγής (λιπάσματα, αγροεφόδια κλπ) έχει αυξηθεί ενώ η τιμή του λαδιού έχει φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα. Την ίδια στιγμή ο καταναλωτής το πληρώνει πανάκριβα 8€ το λίτρο και αυτό αμφιβόλου ποιότητας.
Η αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ που έχει την στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου εντείνεται, είναι σκληρή και χωρίς σταματημό. Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα προωθούνται μέτρα για να αρπάξουν είτε με το νόμο, είτε με το έτσι θέλω όσο γίνεται περισσότερα, να γονατίσουν τους εργαζόμενους, να τους υποχρεώσουν με την απειλή της πείνας να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις, ωράρια, στοιχειώδη δικαιώματα. Καταργούν το δικαίωμα των παιδιών της εργατική λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση με τις συγχωνεύσεις των σχολείων που προωθούν. Το δικαίωμα στη υγεία έχει γίνει ατομική υπόθεση αφού εξαρτάται άμεσα από τι πορτοφόλι διαθέτει ο έχων την ανάγκη των υπηρεσιών υγείας. Συνολικά η ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας γυρνάει χρόνια πίσω.
Σ΄ αυτές τις κρίσιμες στιγμές η ευθύνη των κομμουνιστών είναι μεγάλη και γι΄ αυτό η Συνδιάσκεψη αποφάσισε ένα σχέδιο δράσης που θα συμβάλλει να αναπτυχθεί νέο κύμα αγώνων για να αποκρουστεί η επίθεση για μείωση μισθών, μεροκάματων, επιδομάτων, συντάξεων και η πλήρης κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και Συλλογικών Συμβάσεων. Για να μπουν οι ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας στην πρώτη γραμμή και όχι οι ανάγκες, τα προβλήματα ή οι δυσκολίες των καπιταλιστών. Για να φτιαχτεί το κοινό μέτωπο εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, φτωχών αγροτών, νεολαίας και γυναικών που θα τους απαλλάξει μια για πάντα από τα βάσανα που τους φορτώνει κάθε μέρα το σάπιο, παρασιτικό, βάρβαρο και βαθιά αντιδραστικό καπιταλιστικό σύστημα. Ένα κοινό μέτωπο ικανό όχι μόνο να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και την εξουσία των εκμεταλλευτών.
Η συνδιάσκεψη στο τέλος εξέλεξε γραμματέα το σ. Σ. Σαμοϊλη ενώ ο σ. Πιτσιάβας αναλαμβάνει σε επίπεδο Περιοχής άλλο τομέα δουλειάς.


Κέρκυρα14/3/2011
Γρ.τύπου Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ