Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΣΑ:Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ Π.Σ. ΙΟΝΙΩΝ

Η παράταξη μας έχει ήδη μιλήσει δημόσια ,γραπτά και προφορικά, για τις δυσλειτουργίες του ΠΣ Ιονίων Νήσων και τις φανερές ευθύνες τόσο του προέδρου του σώματος όσο και της παράταξης της πλειοψηφίας.
Επανερχόμαστε όμως γιατί μετά το πέρας της 3Ης συνεδρίασης του ΠΣ στις 28/02/2011 γίνεται πλέον ξεκάθαρο σε όσους το παρακολούθησαν ότι ορισμένες συμπεριφορές μόνο τυχαίες δεν είναι
 για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο πρόεδρος του ΠΣ αποφεύγει, χωρίς δικαιολογία, να ορίσει
την παράταξη μας την ΑΝ.Α.Σ.Α σαν εισηγήτρια παρά την μεγάλη θεματολογία που του έχουμε αποστείλει.
 για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο πρόεδρος του ΠΣ επιμένει προκλητικά να μη δίνει τον λόγο στην παράταξη μας παραβιάζοντας ευθέως σχετική διάταξη του νόμου 3852/2010.
 για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο πρόεδρος του ΠΣ αδυνατεί να εφαρμόσει μια σταθερή διαδικασία συζήτησης του οργάνου. κάθε λίγο και λιγάκι κάνει «πιρουέτες» ανάμεσα σε θέματα που είναι εντός και σε θέματα που είναι εκτός ημερήσιας διάταξης προκαλώντας αναπόφευκτες καθυστερήσεις και διαδικαστικές προστριβές.
 όλοι όσοι παρακολούθησαν την τελευταία συνεδρίαση διαπίστωσαν με έκπληξη την συνειδητή προσπάθεια του προέδρου του ΠΣ να υπονομεύσει ό ίδιος την διαδικασία ,όταν στην συζήτηση του έκτακτου θέματος για τις συγχωνεύσεις των σχολείων δεν έθεσε κανένα όριο στον αριθμό και τον χρόνο των ομιλητών. Και αυτό μόνο και μόνο επειδή το συμβούλιο ψήφισε αντίθετα από την δική του επιθυμία να τεθεί το θέμα προς συζήτηση.
 για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο πρόεδρος του ΠΣ δεν μπορεί να ολοκληρώσει την συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης παρ όλο που η συνεδρίαση κράτησε δέκα ώρες!
 για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο πρόεδρος του ΠΣ δεν θέτει σε συζήτηση θέματα πολύ κρίσιμα ,όπως την ανάκληση των αποφάσεων του πρώην γ.γ. της ΠΙΝ, όπως την συμμετοχή της ΠΙΝ σε ειδική επιτροπή του υπουργείου θαλασσίων υποθέσεων και νήσων και αλιείας κα.
ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΣ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ!
 Είναι εμφανής η αδυναμία συντονισμού των αντιπεριφερειαρχών με αποτέλεσμα το συμβούλιο να γίνεται θέατρο διαγκωνισμού μεταξύ τους για το ποιος θα εισηγηθεί πρώτος θέματα τυπικά και υπηρεσιακού χαρακτήρα που τελικά καταπονούν το σώμα χωρίς λόγο.
 είναι εμφανής η αδυναμία και η αδιαφορία του προέδρου και του Περιφερειάρχη να προωθήσουν δυναμικά και να διεκδικήσουν την υλοποίηση σοβαρών αποφάσεων που έλαβε το ΠΣ όπως για το ΦΠΑ η για την ΚΥΑ 168040.
 Είναι εμφανής η αδυναμία και η αδιαφορία του προέδρου και του Περιφερειάρχη να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης απέναντι στην κραυγαλέα προσπάθεια του κεντρικού κράτους να αφαιρέσει στην πράξη αρμοδιότητες και να απαξιώσει τον θεσμό. Τελευταίο παράδειγμα το γεγονός ότι τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα στερεά απόβλητα στα Ιόνια Νησιά θα τον εγκρίνει όχι το ΠΣ αλλά η Γενική Διοίκηση στην Πάτρα!


ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α δεν πρόκειται να μείνει απαθής σ αυτή την μίζερη εικόνα που παρουσιάζει το ΠΣ στα πρώτα του βήματα.
Θα αναλάβει πρωτοβουλίες ,μέσα και έξω από το συμβούλιο, ώστε να μπορέσει το όργανο αυτό να ξεφύγει από τον εναγκαλισμό αφ ενός του Καλλικράτη και αφ ετέρου της απαξίωσης που το οδηγεί η πλειοψηφία.


Αργοστόλι, 02/03/2011 Θεόδωρος Α Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α