Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ημερίδα οργανώνει η ΜΟ.ΔΙ.Π.

Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει την 1η Ημερίδα ΜΟ.ΔΙ.Π. με θέμα: «Αξιολόγηση: Συνδετικός κρίκος Αυτοτέλειας και Εξωστρέφειας» που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 στην Ιόνιο Ακαδημία στις 09:30.
Η ΜΟΔΙΠ είναι επιτελικό όργανο που συγκροτείται για το συντονισμό και την υποστήριξη όλων των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας και αξιολόγησης του Ιδρύματος. Εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης ενός εθνικού συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και λειτουργεί συμβουλευτικά προς τη Διοίκηση ώστε να....
 έχει εικόνα της τρέχουσας κατάστασης στο ίδρυμα, όσον αφορά την ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου των προγραμμάτων σπουδών κάθε τμήματος προκειμένου να σχεδιάσει και να υποβοηθήσει δράσεις ενίσχυσης και βελτίωσης.


Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής Χαράλαμπος Ξανθουδάκης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Απώτερος στόχος του έργου είναι η συνεχής αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου μέσω της συνεχούς συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν την εκπαίδευση, την έρευνα και τις λοιπές δραστηριότητες του Ιονίου Πανεπιστημίου και συναρτάται άμεσα με τη δυναμική της εξέλιξης του ιδρύματος, ενώ πρέπει να συνάδει με τις κατευθυντήριες γραμμές και τις συγκεκριμένες οδηγίες της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.).
Πρέπει να παρέχει, τουλάχιστον, τη δυνατότητα συλλογής και καταγραφής συγκεκριμένων δεδομένων που αφορούν την ποιότητα του διδακτικού έργου, την ποιότητα του προγράμματος σπουδών, την ποιότητα του ερευνητικού έργου, την ποιότητα των λοιπών υπηρεσιών (διοικητικών, φοιτητικής μέριμνας, υποδομών ΤΠΕ, διαφάνειας διαχείρισης οικονομικών πόρων, κλπ.).
Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στην Ημερίδα είναι:
• Η διασφάλιση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα
• Η Συμβολή του Συστήματος ECTS στη Βελτίωση του Προγράμματος Σπουδών
• Ιδιαιτερότητες της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Ειδικά κριτήρια αξιολόγησης
• Διαρθρωτική λειτουργία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος
• Αξιολόγηση: Διαδικασία αποτίμησης και μεταρρύθμισης του ελληνικού Πανεπιστημίου
• Αναμενόμενα αποτελέσματα και βιωσιμότητα του έργου
Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής, κ. Δ. Τσουγκαράκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής, κ. Β. Χρυσικόπουλος.
Ομιλητές της Ημερίδας είναι οι καθηγητές κ.κ. Ι. Γεροθανάσης, Ν. Κανελλόπουλος, Θ. Παππάς και Χ. Ξανθουδάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Χ. Βασιλειάδης και ο Επίκουρος Καθηγητής Π. Βλάμος.