Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «I.T.B.

Με δικό του περίπτερο, συμμετείχε ο Δήμος Κέρκυρας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «I.T.B.» στο Βερολίνο 9 - 13 Μαρτίου.
Η δυναμική παρουσία της Κέρκυρας στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου, έχει ως στόχο «την αποκλειστική προώθηση του κερκυραϊκού brand name και τη δημιουργία ταυτότητας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, σε ελληνικά και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στην αναγέννηση του κερκυραϊκού τουριστικού προϊόντος. Να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, το....
 φυσικό μας περιβάλλον, τον πολιτισμό μας, τα μνημεία μας. Προχωράμε σε νέο σχεδιασμό για την προώθηση της Κέρκυρας, με κεντρική διαχείριση προβολής, σε ώριμες αλλά και νέες υποσχόμενες αγορές».
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της Κέρκυρας, συνεχάρη για άλλη μία φορά το Δήμαρχο, για την ενεργό συμμετοχή του στην προσπάθεια ανάπτυξης του κερκυραϊκού τουριστικού προϊόντος.
Ο κ Τρεπεκλής, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τουριστικούς πράκτορες και φορείς της τουριστικής βιομηχανίας.
Σε συνάντηση που είχε με τα διευθυντικά στελέχη της THOMAS COOK και συγκεκριμένα με την κα Stanka Nedeff – υπεύθυνη συμβολαίων για τη Δυτική Ευρώπη και την κα Iren Gooshens – υπεύθυνη συμβολαίων για την Κέρκυρα, ενημερώθηκε για τις αυξητικές τάσεις από την αγορά του Βελγίου και της Γαλλίας προς το νησί της Κέρκυρας και διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος και από τη γερμανική αγορά.
Συνάντηση πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Ομίλου “Αquis” κ. John Kent, καθώς και με τον εμπορικό διευθυντή της «ΑIR BERLIN» κ. Carsten Zuberbier, όπου και συζήτησαν την προοπτική διεξαγωγής συχνότερων πτήσεων από τη Γερμανία προς την Κέρκυρα, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση τη στήριξη των τοπικών παραγόντων για την προώθηση της εταιρίας, τόσο στην τοπική αγορά, όσο και στην αγορά της Δυτικής Ηπείρου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κέρκυρας παρέθεσε κοινή συνέντευξη τύπου με το Δήμαρχο Πάφου κ. Σάββα Βέργα και Πρόεδρο του «Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων» στο οποίο η Κέρκυρα είναι μέλος. Πρότεινε επίσης, τη διοργάνωση κοινών προωθητικών δράσεων και κοινή συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις (μέσω του δικτύου), με στόχο την μείωση του κόστους προβολής και την ενίσχυση της συνεργασίας των αδελφών - πόλεων.
Στην έκθεση του Βερολίνου συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, στηρίζοντας το περίπτερο της Ε.Τ.Ι.Ν, ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Κέρκυρας κ. Ντίνος Λούμπος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Βάρελης.


H Τ.Ο.Ε. των «Special Olympics» της Κέρκυρας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χαρίτο, πραγματοποίησε εκδήλωση στο κεντρικό περίπτερο του Ε.Ο.Τ., την οποία χαιρέτισε ο Υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού κ. Γερουλάνος, o Υφυπουργός κ. Νικητιάδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κ. Κανελλόπουλος. Η παρουσία της Προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας των «Special Olympics” και ομάδας νεαρών αθλητών, προκάλεσε το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Το περίπτερο της Κέρκυρας στήριξαν με την παρουσία τους :
O Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας κ. Δημήτρης Χαρίτος, η κ Λίλιαν Χαρίτου (Charitos Travel), ο κ. Δημήτρης Μούτσος η κ. Αθηνά Γιακουμάτου (Corfu Sunspots), ο κ. Αντώνης Δάφνης (Plotin Corfu), o κ. Βασίλης Καλούδης (Lord Travel), οι κ.κ Χαρλαύτης, Χρύσης και Σαράφης (Gelina Village), ο κ. Γιώργος Δούκας (Crystal Travel), o κ. Στέφανος Σεβαστός (Pilot Travel), ο κ. Σπύρος Σουέρεφ (Nissaki Beach), o κ. Γιάννης Καστρίδης ( Greco Services), o κ. Διονύσης Γιαννιώτης κ.α.