Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Visit Greece


« Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα του ήλιου και της θάλασσας. Είναι ο τόπος, τον οποίο αξίζει να επισκεφθεί κανείς όλο το χρόνο, για να βιώσει ποικίλες και μοναδικές εμπειρίες» ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης «Visit Greece” που διοργάνωσε ο Ελληνισμός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικές επιχειρήσεις στο Λονδίνο.
Στο Westfield London, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ευρώπη, οι 750.000 επισκέπτες του, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν ένα ελληνικό θεματικό πάρκο, έκτασης 1.500 τ.μ. και να πραγματοποιήσουν ένα εικονικό ταξίδι στις ελληνικές εμπειρίες και στους ελληνικούς προορισμούς.
Για 9 ημέρες - στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, οι χιλιάδες επισκέπτες:
• Γνώρισαν τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού.
• Δοκίμασαν ελληνικές γεύσεις από τους κορυφαίους έλληνες αρχιμάγειρες Χριστόφορο Πέσκια και Στέλιο Παρλιάρο.
• Χαλάρωσαν σε μία τεχνητή παραλία και δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση και ιστιοπλοΐα, (μέσω ειδικού προσομοιωτή).


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Γιάννης Τρεπεκλής, τηρώντας τις δεσμεύσεις του ότι «Η Κέρκυρα θα είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις» συμμετείχε δυναμικά στην προωθητική αυτή ενέργεια για προσέλκυση της βρετανικής αγοράς.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη βρετανική πρωτεύουσα, πραγματοποίησε συναντήσεις με τουριστικούς φορείς, μεταξύ των οποίων:
• Με το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ.Κανελλόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που σχεδιάζει για την Κέρκυρα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και κατέστησε σαφές ότι το Υπουργείο οφείλει να σταθεί αρωγός στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.
• Με τη διευθύντρια του ΕΟΤ στο Λονδίνο κ. Σοφία Παναγιωτάκη, με την οποία συζήτησαν νέους τρόπους προώθησης στη βρετανική αγορά.
• Με στελέχη της World Travel Market με θέμα την αυτοτελή παρουσία της Κέρκυρας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου «WTM 2011” τον προσεχή Νοέμβρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Λονδίνο παρεβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος στήριξε με την παρουσία του τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Τέλος, αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των βρετανικών Μ.Μ.Ε., για τα θεαματικά happenings, που πλαισίωναν την ελληνική συμμετοχή.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, εκμεταλλευόμενος το γεγονός, παραχώρησε συνεντεύξεις τύπου, όπου προέβαλλε την Κέρκυρα ως τουριστικό προορισμό.