Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΝΕ ΚΚΕ:Λεφτά για το κεφάλαιο υπάρχουν!!!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της Κέρκυρας, την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει με 8,5 εκατομμύρια ευρώ -μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού- τη δημιουργία Μουσείου....
“Τυπογραφίας” στην Ακρόπολη του Νέου Φρουρίου και να το αποδώσει προς εκμετάλλευση στo “Πολιτιστικό Ίδρυμα” της Τράπεζας Πειραιώς για τουλάχιστον 50 χρόνια!!!
Την ίδια ώρα που στο όνομα της κρίσης κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ και κόμματα του ευρωμονόδρομου ξαπλώνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων, που μεταθέτουν το κόστος της υγείας και της παιδείας στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, που γυρίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού δεκαετίες πίσω, η παραπάνω απόφαση αποκαλύπτει για άλλη μία φορά, το πώς -ακόμα και με τους πιο απίθανους τρόπους- τα λεφτά του λαού καταλήγουν στις τσέπες των κεφαλαιοκρατών!
Εκτός από τα πάνω από 100 δις ευρώ των «πακέτων στήριξης» των τραπεζών που οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (με τη στήριξη του ΛΑΟΣ) προσέφεραν στις τράπεζες την τελευταία διετία, εκτός από τα δεκάδες δις ευρώ που καταλήγουν κατευθείαν στις τσέπες της πλουτοκρατίας με τη μορφή των κάθε λογής «αναπτυξιακών» προγραμμάτων, έχουμε και απίστευτα ποσά που μοιράζονται στα διάφορα «πολιτιστικά» Ιδρύματα που συστήνει το κεφάλαιο όπως το εν λόγω Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς, ή το Ίδρυμα Λαμπράκη, κ.α.!
Καμία πρεμούρα δεν έπιασε ξαφνικά το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη του πολιτισμού στην Κέρκυρα! Αυτό εξάλλου είναι ολοκάθαρο σε κάθε κάτοικο του νησιού, που βλέπει καθημερινά τα τείχη των φρουρίων να πέφτουν από την ελλιπή συντήρηση, δεκάδες χώρους αρχαιολογικής σημασίας να ρημάζουν ή την οροφή του αρχαιολογικό Μουσείο να στάζει, κάθε φορά που βρέχει και τους σοβάδες του να κρέμονται κυριολεκτικά από το ταβάνι!!! Που βλέπει ότι την ίδια ώρα που τα εκατομμύρια ευρώ περισσεύουν για τις τράπεζες και τους κάθε λογής ιδιώτες, τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τον τομέα του Πολιτισμού για όλα τα νησιά να ανέρχεται μόλις στα 100 χιλ. ευρώ!!!
Σοβαρές είναι και οι ευθύνες των τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μέσω του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων, είχαν από κοινού συναι-νέσει και αποφασίσει για τη δημιουργία του Μουσείου “Τυπογραφίας” και την είσοδο της γνωστής Τράπεζας στο χώρο του Νέου Φρουρίου, παίζοντας για άλλη μία φορά και τοπικά το έργο των προθύμων να συνδράμουν στην εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων!
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Κέρκυρας μπορούν και οφείλουν να βγάλουν και με αυτήν την αφορμή, το αναγκαίο συμπέρασμα ότι όποια «θυσία» τους ζητείται από την κυβέρνηση, αποκτά νόημα μόνο από τη σκοπιά των συμφερόντων της πλουτοκρατίας αφού στις δικές της τσέπες καταλήγει.
Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι να μη δεχτούν να πληρώσουν την κρίση, να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν οι ίδιοι σ’ αυτή τη χώρα για τον εαυτό τους!!!
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό να προβάλει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του στο εξόφθαλμο σχέδιο να χρηματοδοτηθεί με 8,5 εκ. ευρώ ένας ιδιωτικός επιχειρηματικός όμιλος. Να απαιτήσουν την με ευθύνη του κράτους προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στο νησί μας!