Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ανοικτή επιστολή του Φίλη Κορωνάκη για την επέτειο από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Συμπληρώθηκαν ήδη 44 χρόνια από την 21 Απριλίου 1967 όπου μια δράκα επίορκων συνταγματαρχών με τα τανκς στους δρόμους της Αθήνας εγκαθίδρυσε στη χώρα μας μια στυγνή δικτατορία η οποία και κατέρρευσε κάτω από το βάρος των ανομημάτων της και κάτω από το βάρος των ευθυνών της για το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Σήμερα ζούμε και βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση, πολιτική....
ιδεολογική , κοινωνική και διανθρώπινη. Σ΄ αυτό το πλέγμα προστέθηκε η οικονομική κρίση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα ατομικής και εθνικής επιβίωσης και έχει βυθίσει το λαό μας στην μιζέρια ενώ χιλιάδες συνάνθρωποι μας στη δίνη της εξαθλίωσης.
Αυτός ο ίδιος ο Λαός που δεν φείσθηκε αγώνες και θυσίες παλαιότερα για ψωμί – παιδεία – ελευθερία σήμερα ζητάει μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας μας μια άλλη αντιμετώπιση απ’ όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες , κόμματα και κοινωνικούς φορείς, ζητάει ν’ ανοίξει επιτέλους ο μόνος Δημοκρατικός δρόμος της κοινής συνεννόησης για να ξαναβρεί ο λαός μας το χαμόγελο που με υπερηφάνεια το κατέκτησε με απέραντες θυσίες και αγώνες.

Φίλης Κορωνάκης
Δεσμώτης τότε της Χούντας και σήμερα μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς