Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Οι νέοι ιδιοκτήτες συμφώνησαν στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων του Ακτή Μεσογγή,

Σε «συμφιλιωτική συνάντηση» στο Υπουργείο Εργασίας , ανάμεσα στους εργαζόμενους του Ακτή Μεσογγή και τους νέους ιδιοκτήτες της ξενοδοχειακής μονάδας συμμετείχε η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου. Στη σύσκεψη στην οποία προήδρευσε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, συμμετείχαν ο.....
Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ κ. Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπάλληλων κ. Πελάης, και οι νομικοί εκπρόσωποι των δυο πλευρών.
Από τη συνάντηση κατέστη σαφές πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να διεκδικήσουν από τους νέους ιδιοκτήτες την καταβολή των δεδουλευμένων των προηγούμενων ετών. Για το ζήτημα αυτό άλλωστε έχουν ήδη υπάρξει δικαστικές αποφάσεις κατά της προηγούμενης ιδιοκτησίας της μονάδας. Ζητήθηκε επίσης να επαναπροσληφθεί το σύνολο των εργαζομένων που δούλευαν το τελευταίο διάστημα στην μονάδα, το όποιο υπολογίζεται σε 106 άτομα. Τέλος, να αναγνωριστεί η μισθολογική προϋπηρεσία των εργαζομένων καθώς και η θέση τους ότι η νέα ιδιοκτησία αποτελεί «διάδοχη κατάσταση» της προηγούμενης.
Από την πλευρά τους οι νέοι ιδιοκτήτες συμφώνησαν στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων του Ακτή Μεσογγή, την αναγνώριση της μισθολογικής τους προϋπηρεσίας ενώ εξέφρασαν την αντίθεση τους στην άποψη των εργαζομένων ότι αποτελούν «διάδοχη κατάσταση».
Για τη συνάντηση αυτή η κα Γκερέκου δήλωσε πως «αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη το γεγονός ότι σε αρκετά σημεία υπάρχει συναντίληψη ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες. Είναι μια καλή αρχή για να εξαλειφθούν οι όποιες διαφορές, να επαναλειτουργήσει ομαλά η νέα ξενοδοχειακή μονάδα και να αναζωογονηθεί η ευρύτερη περιοχή της Μεσογγής. Θεωρώ απολύτως δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων για επαναπρόσληψη τους και για την αναγνώριση της μισθολογικής τους προϋπηρεσίας. Είναι επίσης σημαντικό που υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά των εργοδοτών για τα αιτήματα αυτά. Κρίνω τέλος, και αυτή είναι και η άποψη του Υπουργείου και των νομικών του υπηρεσιών, πως η αναγνώριση η μη της «διάδοχης κατάστασης» ξεπερνά τα πλαίσια της σημερινής διαδικασίας καθώς είναι αποκλειστικά και μόνο ζήτημα δικαστικής απόφασης. Αρμόδια για να αποφασίσει γι αυτό είναι μόνο η ελληνική δικαιοσύνη».