Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Συνεδρίασε η Αναπτυξιακή Τουριστική Επιτροπή του Δήμου

Συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου 30 Απριλίου 2011 το διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακής Τουριστικής Εταιρείας του Δήμου Κέρκυρας υπό την προεδρία του Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Εταιρείας.
Εισηγητικά ο κ. Δήμαρχος έκανε απολογισμό της τουριστικής κίνησης των ημερών του Πάσχα, εκτιμώντας ότι...
η συνεργασία και οι κινήσεις που έγιναν έφεραν πολύ θετικό αποτέλεσμα.
Η συνεργασία με την Ryanair απέδωσε και εξετάζεται η δυνατότητα συνεργασίας με την Easy Jet, για να υπάρξει επιμήκυνση των δρομολογίων την χειμερινή περίοδο, γεγονός που θα βοηθήσει τα μέγιστα την οικονομία της Κέρκυρας. Αρχικά ο προγραμματισμός αφορά τα δρομολόγια Κέρκυρα – Λονδίνο και στη συνέχεια, πιθανόν να υπάρξουν και δρομολόγια προς Μιλάνο και Βερολίνο.
Ο Γ. Τρεπεκλής επίσης ενημέρωσε για την έγκριση του καταστατικού της Εταιρείας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια: υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Επιμελητηρίου, Δήμου Κέρκυρας και Τουριστικής Εταιρείας προκειμένου να θεσπιστεί ένα μικρό τέλος στις τουριστικές - επισιτιστικές επιχειρήσεις, αποκλειστικά για την ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων και της τουριστικής προβολής της Κέρκυρας.
«Το ειδικό τέλος αυτό θα είναι πολύ μικρό, τέτοιο που δεν θα επιβαρύνει παρά ελάχιστα τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας αμέσως μετά τη σύσκεψη, στα ΜΜΕ «και πάντως θα προηγηθεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα δοθεί και πλήρη προϋπολογιστική και απολογιστική ενημέρωση».
Την πλήρη στήριξή τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων που συμμετέχουν και στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας.
Τέλος ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε για τη διεξαγωγή συναυλίας από την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στις 20 Μαΐου και ζήτησε στήριξη της εκδήλωσης από όλους. «Πρόκειται για μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση, γίνεται μια ημέρα πριν τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, όπου θα βρίσκονται στην Κέρκυρα πολλοί προσκεκλημένοι μας από άλλες χώρες και επιπροσθέτως θα διαφημιστεί η Κέρκυρα μέσα από την κρατική τηλεόραση με τα διαφημιστικά μηνύματα που θα προηγηθούν της εκδήλωσης αλλά και μέσω της απευθείας κάλυψής της», τόνισε ο κ. Τρεπεκλής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης: ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κων. Λούμπος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και της αντίστοιχης της Κέρκυρας Κ. Μπρετάνος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κέρκυρας Π. Μπράμος, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας Δ. Χαρίτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γ. Χονδρογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Ζέρβας, Ολ. Καποδίστρια, Σπ. Βάρελης και Μ. Υδραίου.