Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Συνάντηση Σπ. Σπύρου με Γ. Νικητιάδη για μαρίνες Ζακύνθου και Αργοστολίου- Γ. Νικητιάδης: «Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω»- Σπ. Σπύρου: «Θα επιμείνουμε στην κατασκευή τους»

Τη διαπίστωση ότι τόσο η μαρίνα Ζακύνθου όσο και αυτή του Αργοστολίου είναι δυο έργα «ορφανά και εγκαταλειμμένα» από το Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού – Αθλητισμού, έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιώργο Νικητιάδη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, Διον. Μυλωνάς, καθώς και ο Δήμαρχος, Στέλιος Μποζίκης.
«Η αίσθηση που αποκόμισα» δήλωσε, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, «είναι ότι...
ουδείς ασχολείται με τις μαρίνες αυτών των δυο νησιών, που για μας είναι εξαιρετικής σημασίας για την ενίσχυση του τουρισμού σκαφών. Ο κ. Νικητιάδης έδειξε άγνοια (!) και ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί, θεωρώντας ότι για τη μαρίνα Ζακύνθου υπάρχει ακόμη ζήτημα επικοινωνίας με την εταιρία «ΑΚΤΩΡ», προκειμένου να ερωτηθεί αν ακόμη ενδιαφέρεται για το έργο, ενώ για τη μαρίνα Αργοστολίου η εργολήπτρια εταιρεία έχει παραιτηθεί, αφού παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα από τη δημοπρασία».


Σπ. Σπύρου: Θα επιμείνουμε


«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν θ’ αφήσει το θέμα των μαρινών», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Σπύρου και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι το Υπουργείο το ξέχασε αλλά εμείς θα επιμείνουμε με συχνές επισκέψεις και «ενοχλήσεις» μέχρι να πετύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού και μάλιστα να θέτουμε ως προτεραιότητα το θαλάσσιο και να μην κατασκευάζουμε τα έργα υποδομής που απαιτούνται. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να μας απαντήσει, αφού ενημερωθεί, αλλά εμείς δεν θα επαναπαυθούμε».


Το ιστορικό


Υπενθυμίζεται ότι και για τις δυο μαρίνες είχε προκηρυχθεί Διεθνής Ανοικτός Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός και κατατέθηκε μία δεσμευτική προσφορά από την ένωση νομικών προσώπων «Άκτωρ παραχωρήσεις ΑΕ, Κόσμος Γιώτινγκ Ελλάς ΑΝΕ, Άκτωρ ΑΤΕ», που αφορούσε και τις δυο.
Στην περίπτωση της μαρίνας Αργοστολίου, η αξιολόγηση έγινε και τον Ιούλιο του 2009 ανακοινώθηκε ότι η τεχνική προσφορά κρίθηκε αποδεκτή και ότι θα ακολουθούσε η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η μαρίνα Ζακύνθου για την οποία ουδέποτε έγινε σύμβαση κατασκευής της.