Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Ι.Ν και Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας στο Νοσοκομείο- Ευχές Περιφερειάρχη σε ασθενείς-Συναντήθηκαν με το Διοικητή του ιδρύματος, την Πρόεδρο των Εργαζομένων και το Επιστημονικό Συμβούλιο

Το Νοσοκομείο επισκέφθηκαν το πρωί της Μ. Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Διοικητή του Ιδρύματος, Κώστα Γρηγορόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος Λ. ....
Γερογιάννης, η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Μαρία Γονίδη και ο πρώην Γ.Γ της Περιφέρειας και γιατρός, Κώστας Γεωργαλίδης.
Ο Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου, ζήτησε από το Διοικητή του Νοσοκομείου να ενημερωθεί για τα κυριότερα λειτουργικά προβλήματα και κυρίως για το θέμα του προσωπικού, που έχει απασχολήσει αρκούντως την κοινή γνώμη και τα Μ.Μ.Ε.
Ο κ. Γρηγορόπουλος τόνισε ότι με την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού το Νοσοκομείο καλύπτεται λειτουργικά σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ το πρόβλημα που είχε ανακύψει με τις προμήθειες των αναλώσιμων, που δημιούργησε κάποια λειτουργικά προβλήματα, το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνει να έχει ξεπερασθεί.
Ο κ. Σπύρου έθεσε, επίσης, το μεγάλο θέμα της αξιοποίησης του χώρου του παλαιού Νοσοκομείου και συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για να συναποφασισθεί απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η καταλληλότερη και η πιο εφικτή πρόταση. Ο κ. Σπύρου επεσήμανε ότι ως Πρόεδρος της ΔΥΠΕ Ιονίων Νήσων είχε συντάξει μια μελέτη για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου, η οποία όμως χρειάζεται να επικαιροποιηθεί.
Ο κ. Γρηγορόπουλος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Ι.Ν και τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας και για άλλα ζητήματα που αφορούν το νέο Νοσοκομείο, όπως η κατασκευή της Ψυχιατρικής κλινικής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αμέσως μετά συναντήθηκαν με την Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων, Ντίνα Ιωάννου και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Βενέτη, από τους οποίους ενημερώθηκαν για τα αιτήματα τους σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Στη συνέχεια ο κ. Σπύρου με τον κ. Σκούρτη επισκέφθηκαν τις κλινικές και ευχήθηκαν, με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα, στους ασθενείς και στους συγγενείς τους.