Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σύσκεψη Δήμαρχου Κέρκυρας με τους ναυτιλιακούς πράκτορες

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο (Σαν Τζιάκομο) με τους ναυτιλιακούς πράκτορες της Κέρκυρας, μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες προβολής του κερκυραϊκού Πάσχα στην Βόρειο Ελλάδα και τη διαφήμιση που έχει ξεκινήσει κυρίως σε περιφερειακά κανάλια, ενώ ενημέρωσε τους παριστάμενους στη σύσκεψη και για την.....
 συνεργασία που έχει ξεκινήσει με τον Δήμο Βελιγραδίου και το Δήμο Ρώμης στην προβολή της Κέρκυρας και την προσέλκυση μαθητικού και κοινωνικού τουρισμού.
Ο Γ. Τρεπεκλής ζήτησε τη βοήθεια των ναυτιλιακών πρακτόρων για τις ημέρες του Πάσχα, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών των πλοίων στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επιβατών.
Για να υπάρξουν έγκαιρα οι απαραίτητες διευθετήσεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου παρατηρείται έντονος συνωστισμός αυτοκινήτων, κυρίως την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή, έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με το Λιμεναρχείο Κέρκυρας και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, μετά από παρέμβαση του Δήμαρχου Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατόν.
Ο Δήμος Κέρκυρας επίσης θα διανείμει διαφημιστικό υλικό (χάρτες, πρόγραμμα πασχαλινών εκδηλώσεων κ.α.) στους επισκέπτες του νησιού στο λιμάνι και το αεροδρόμιο.
Ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τους ναυτιλιακούς πράκτορες, τόνισε ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καθαριότητα, τον συντονισμό για την κίνηση των τροχοφόρων, την στάθμευση των αυτοκινήτων και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Κέρκυρας για τις ημέρες του Πάσχα.
Τα μέτρα που θα ληφθούν έχουν ήδη αποφασιστεί σε σύσκεψη που είχε εγκαίρως συγκαλέσει ο Δήμαρχος Κέρκυρας, ενώ ενημέρωση θα υπάρξει εκ νέου, στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, προκειμένου και οι κάτοικοι της Κέρκυρας να συμβάλλουν στην προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη εικόνα του τόπου.