Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ερώτηση Δένδια για τη στελέχωση του ΚΥ Παξών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Παξών κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας. Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης: ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: Αναγκαιότητα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Παξών
Το Κέντρο Υγείας Παξών αποτελεί τον μοναδικό φορέα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στο νησί των Παξών. Η εύρυθμη λειτουργία του είναι απολύτως αναγκαία για τους κατοίκους του νησιού, τουλάχιστον ως προς την αντιμετώπιση ελαφρών περιστατικών που χρήζουν ιατρικής φροντίδας και τη διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων.
Ωστόσο, η απουσία βοηθού μικροβιολόγου στην προβλεπόμενη από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας οργανική θέση (ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων) στερεί τη δυνατότητα διενέργειας μικροβιολογικών εξετάσεων και υποχρεώνει τους κατοίκους του νησιού να μετακινούνται για το σκοπό αυτό στην Κέρκυρα ή στην Ηγουμενίτσα.
Προκειμένου να εξαλειφθεί το προαναφερθέν σοβαρό πρόβλημα, αλλά και να προλαμβάνονται περιστατικά που επιβαρύνουν τόσο τον ασθενή όσο και το σύστημα υγείας της χώρας, κρίνεται αναγκαία η κάλυψη της οργανικής θέσης ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων στο Κέντρο Υγείας Παξών.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
Προτίθεται να στελεχώσει το Κέντρο Υγείας Παξών με υπάλληλο του κλάδου ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων;
Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Δένδιας