Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Χθες σε δύο απανωτές συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν περίπου 50 πολύ σοβαρά θέματα για τους Κερκυραίους στην πρώτη συνεδρίαση ενώ στη δεύτερη συνεδρίαση συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου.
Θέλουμε αρχικά να καταγγείλουμε την πραξικοπηματική ενέργεια του...
Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που αυθαίρετα διέκοψε τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό και μετέφερε τη συνέχιση της για αύριο Τετάρτη.
Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε την ολοφάνερη συναλλαγή που έγινε μεταξύ των δύο παρατάξεων, αυτής της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, που ουσιαστικά οδήγησε στο γεγονός ότι ενώ στις πρωτολογίες τους ο κ. Αυλωνίτης και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξής του ήταν λάβροι ενάντια και στον προϋπολογισμό και στη λήψη δανείου από τον Δήμο, στον μεν προϋπολογισμό ψηφίσαν τελικά λευκό, για το δάνειο δε, ουσιαστικά για να μη φανεί η τεράστια αλλαγή στάσης που υπήρχε, για να μην το χαρακτηρίσω επί το λαϊκότερο κολοτούμπα, να πουν ότι θα το συζητήσουν την Τετάρτη. Στην συνεδρίαση της Τετάρτης ούτε εμείς αλλά από ότι ξέρω ούτε οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, έκτος βέβαια από την παράταξη του κ. Αυλωνίτη, δε θα παραστούμε διότι τοποθετηθήκαμε όλοι και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να επανατοποθετηθούμε για να συμβάλουμε με τη στάση μας, να νομιμοποιήσουμε δηλαδή, τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στο να βάλουν ακόμα πιο βαθιά τον Κερκυραικο λαό στα χρέη. Με τη δική τους στάση, αυτή που λέγεται παράταξη των Δημάρχων, αλλά και η παράταξη της πλειοψηφίας, στο παρελθόν οδήγησαν στα ολέθρια αποτελέσματα για τον Κερκυραϊκό λαό να χρωστά αυτή τη στιγμή 120 για να μην πω 140 εκ ευρώ. Την ίδια στιγμή έρχεται ο κ. Τρεπεκλής να μας ψέξει ότι δε συναινούμε ώστε να μεγαλώσει ακόμη περισσόετρο το χρέος του Κερκυραϊκού λαού.
Στις προτάσεις που επανειλημμένα προτείνουμε για τους τρόπους μείωσης των δαπανών σφυρίζουν αδιάφορα και ούτε καν απαντούν. Εμείς λοιπόν λέμε, μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων κάτω από το μισό του σημερινού αριθμού. Κανένας ειδικός σύμβουλος, οι οποίοι πληρώνονται παχυλότατα με 3000 ευρώ το μήνα, γιατί όταν απειλείται ο Δήμος να μπει υπό επιτήρηση κάνουμε οικονομία και δεν προεξοφλούμε προεκλογικά γραμμάτια. Ελάχιστα ταξίδια στο εξωτερικό από το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και αντιπροσωπίες τους Δήμου για δήθεν ότι υποστήριξη της τουριστικής προβολής του νησιού. Η τουριστική προβολή του νησιού μπορεί να γίνει με πολλούς άλλους και πολύ πιο φτηνούς τρόπους από τα ταξίδια στο εξωτερικό, ήδη έχουν πάει σε 10 πόλεις, και βέβαια τα αποτελέσματα δε θα είναι τα αναμενόμενα. Υπάρχουν βέβαια πάρα πολλοί άλλοι τρόποι να μειώσουν τις δαπάνες και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μερικά που ακούγονται όπως για παράδειγμα τα 30.000 ευρώ για το λεωφορείο στο Μαθράκι. Είναι φανερό ότι όσοι κάνουν τέτοιες προτάσεις δεν ξέρουν καν που βρίσκεται το Μαθράκι και βέβαια δε μας λένε σε ποιους δρόμους θα κυκλοφορήσει αυτό το λεωφορείο. Από την άλλη βάζουν δαπάνη 13.000 ευρώ για τα λήμματα από τα Δημοτικά σφαγεία την ίδια στιγμή που τα βυτιοφόρα του Δήμου δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.
Αυτά και πάρα πολλά άλλα εμείς θα συνοψίσουμε με τη φράση την οποία πιθανόν να ξέφυγε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος είπε ότι για τον προϋπολογισμό που συζητείται «όλα είναι υπό αίρεση».
Εμείς λέμε ότι ουσιαστικά δεν ήταν προϋπολογισμός αυτό που συζητήθηκε, ήταν μια επίφαση για να εκβιάσουν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία για να πάρουν ακόμα ένα δάνειο, κάτι που κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο.